Με την φράση «δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, διέψευσε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη και είπε: «Να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν αν εξελιχθούν».

Εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες, θα ερευνηθούν και δεν θα υπάρξει ανοχή είπε η κ. Μενδώνη, προσθέτοντας ότι όταν δεν υπάρχουν καταγγελίες, δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας και όχι κράτος δικαίου.

Η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή «αφορά πολύ περισσότερους χώρους, είναι μια νοσηρή κατάσταση και χάρη στη γενναιότητα κάποιων ανθρώπων σαν την Μπεκατώρου είναι καιρός να σπάσει αυτό το απόστημα».

Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, η κ. Μενδώνη, σημείωσε ότι «όλο το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου δεν ευσταθεί».

Όπως η ίδια δήλωσε επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο πολιτισμού. « Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες οφείλουμε να παρέμβουμε όχι όμως σε φήμες  και συζητήσεις στα social media».

Η κυρία Μενδώνη αναφερόμενη γενικότερα στην χιονοστιβάδα αποκαλύψεων – καταγγελιών καλλιτεχνών για παρενοχλήσεις τόνισε ότι είναι μια νοσηρή κατάσταση που έρχεται στο φως και ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα.

«Είναι μια στιγμή να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βια να καταγγείλουν επώνυμα », είπε η υπουργός.

«Ο πολιτισμός έχει άμεση σχέση με την καθημερινή μας συμπεριφορά», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε ότι «είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε όλο το κόσμο, είναι η σειρά η δική μας να έρθουμε ενώπιος ενωπίω με το μείζον ζήτημα. Καμία ανοχή εφόσον υπάρχουν κατηγορίες που παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Να δούμε και τη θετική πλευρά με τους άνδρες και γυναίκες που καταγγέλλουν επώνυμα. Επισπεύδουμε και ταυτίζουμε κλάδους με νοσηρά φαινόμενα», είπε.

Αναλυτική ενημέρωση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπουργό να ενημερώσει άμεσα για ό,τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται:

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο.

Περιμέναμε ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο