Στις 606.350 ευρώ ανήλθε το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν χθες από την ΕΛΑΣ και τις άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες που διενεργούν τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού.

Συνολικά διενεργήθηκαν 76.093 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.823 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων το 71,5% για μη νόμιμη μετακίνηση και 20% για μη χρήση μάσκας.

15 συλλήψεις

Η  ΕΛΑΣ προχώρησε σε 15 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες. Επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας, ενώ για τον ίδιο λόγο επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας σε ένα μίνι μάρκετ.

Εξι πρόστιμα

Έξι πρόστιμα των 3.000 ευρώ το καθένα (συνολικά 18.000) επιβλήθηκαν για παρουσία πελατών στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο καταστήματος και ένα πρόστιμο 1.000 ευρώ για παρουσία πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος χωρίς ραντεβού.

Η  Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 11.600 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο