Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία στην κυβέρνηση από τις μεταλλάξεις του ιού - Τι είπε ο Ταραντίλης για τα εμβόλια

Ανησυχία στην κυβέρνηση από τις μεταλλάξεις του ιού – Τι είπε ο Ταραντίλης για τα εμβόλια

«Δρούμε προληπτικά για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανησυχία στην κυβέρνηση προκαλεί η έξαρση των κρουσμάτων στην Αττική και συγκεκριμένα οι μεταλλάξεις του κοροναϊού καθώς όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική.

Εντούτοις απέφυγε να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέο πιο αυστηρού lockdown τύπου Μαρτίου ή εάν στην σύσκεψη των ειδικών της Παρασκευής αναμένεται να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα.

«Δρούμε προληπτικά για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης προσδιορίζονται ανά εβδομάδα μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Το πιστοποιούν άλλωστε, όλοι οι τελευταίοι εβδομαδιαίοι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).

«Εντείνουμε την άμυνα, συνεχίζουμε την αντεπίθεση», είπε ο κ. Ταραντίλης.

Επεσήμανε, ωστόσο ότι αυτό που κάνουμε στην παρούσα φάση είναι να εξετάζουμε την ανάλυση των δεδομένων, τις αλλαγές στον περιβάλλον και έχοντας τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής να λαμβάνουμε τις αποφάσεις.

Υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της προηγούμενης Παρασκευής ελήφθησαν καθώς παρατηρήθηκε 35% με 45% aύξηση των κρουσμάτων στην Αττική και έπρεπε να δράσουμε έγκαιρα.

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη καθυστερήσει η επιστροφή στη μερική κανονικότητα. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους πολίτες και όπως είπε θα σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης.

Υπενθύμισε ότι από το περασμένο Σάββατο εφαρμόζονται στη χώρα δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας:

Το επίπεδο επιτήρησης, που απεικονίζεται με «κίτρινο» και το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, που απεικονίζεται με «κόκκινο».

Και στα δύο επίπεδα -σε όλη δηλαδή την επικράτεια- ισχύουν οριζόντια μέτρα, που αποτελούν τη βάση της άμυνάς μας, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις μας, η τηλεργασία, όπου είναι δυνατόν.

Στις «κίτρινες» περιοχές ισχύουν όλα όσα εφαρμόζονταν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά

ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, πλην των ΟΠΑΠ Play.

Στις «κόκκινες» περιοχές ισχύουν επιπλέον μέτρα.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής, όπου συνεχίζεται το ίδιο ωράριο.

– Λειτουργία δια ζώσης μόνο των Γυμνασίων.

– Λειτουργία των θρησκευτικών χώρων, με παρουσία έως και 9 ατόμων.

– Λειτουργία ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού:

Των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και των βιβλιοπωλείων με την μέθοδο της παράδοσης εντός, των υπόλοιπων καταστημάτων με την μέθοδο της παράδοσης εκτός, καθώς και των

κομμωτηρίων και των καταστημάτων προσωπικής περιποίησης.

Για τους εμβολιασμούς είπε ότι γίνονται περισσότεροι από 17.000 εμβολιασμοί ημερησίως και επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων.

Εφόσον τηρείται το χρονοδιάγραμμα τηρείται και το πρόγραμμα των εμβολιασμών είπε ο κ. Ταραντίλης. Είναι σημαντικό να έρθουν στην ώρα τους ώστε να τα εμβολιάσουμε όσο μπορούμε περισσότερους πολίτες ως το καλοκαίρι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024