Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία : Ανοίγουν  στις 8 Φεβρουαρίου νηπιαγωγεία και δημοτικά

Ολλανδία : Ανοίγουν στις 8 Φεβρουαρίου νηπιαγωγεία και δημοτικά

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα 3.714 νέα κρούσματα κοροναϊού, «τον χαμηλότερο αριθμό εδώ και καιρό» και 40 νέους θανάτους.

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Ολλανδίας αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 8 Φεβρουαρίου, εντός ενός πλαισίου μείωσης των ποσοστών μολύνσεων από τον νέο κοροναϊό στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Τα σχολεία έκλεισαν στα μέσα Δεκεμβρίου σε αυτήν τη χώρα των 17,2 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου σχεδόν 14.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε το απόγευμα ότι θα ήταν δικαιολογημένο να επιτρέψει στα παιδιά να επιστρέψουν στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά την 8η Φεβρουαρίου», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Άριε Σλομπ.

«Είναι ανακούφιση που τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν. Για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, όμως κυρίως για τους μαθητές», είπε ο Σλομπ ενώπιον δημοσιογράφων.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά, καθώς παραμένει σοβαρή», συμπλήρωσε ο Ολλανδός υπουργός, αναφερόμενος στις ανησυχίες σχετικά με τις νέες μεταλλάξεις του ιού, όπως εκείνη της Βρετανίας, που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πιο μεταδοτική.

Όμως, οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν σήμερα 3.714 νέα κρούσματα κοροναϊού, «τον χαμηλότερο αριθμό εδώ και καιρό» και 40 νέους θανάτους.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024