Εμβόλια : Τρίζει η θέση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν; Πιέσεις για παραίτηση
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, βρέθηκε αντιμέτωπη με πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί μετά το θέμα που προέκυψε με τον περιορισμό των εξαγωγών εμβολίων στη Βόρεια Ιρλανδία
Εντείνεται όσο περνούν οι ημέρες το συγκρουσιακό κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον απόηχο της καθυστέρησης παράδοσης των εμβολίων από την AstraZeneca.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, βρέθηκε αντιμέτωπη με πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί μετά το θέμα που προέκυψε με τον περιορισμό των εξαγωγών εμβολίων στη Βόρεια Ιρλανδία, απειλή πάντως από την οποία η ΕΕ υπαναχώρησε.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών, ευρωπαίοι διπλωμάτες διαφώνησαν με την απόφαση της Ντερ Λάιεν να επιβάλει συνοριακούς ελέγχους στα βορειοϊρλανδικά σύνορα προκειμένου να ελέγχονται οι εξαγωγές εμβολίων που παράγονται στην ΕΕ.
Παρά το γεγονός πως τα σχέδια της ΕΕ δεν πήραν σάρκα και οστά, η απόφαση της Ντερ Λάιεν να θέσει το ζήτημα φέρεται να την έφερε ενώπιον αντιδράσεων από τον κύκλο των ίδιων της των συνεργατών, οι οποίοι την κατηγόρησαν για εκδικητική στάση απέναντι στη Βρετανία μετά το Brexit.
Διπλωμάτης της ΕΕ ανέφερε ότι οι τελευταίες αυτές εξελίξεις έχουν θέσει την πρόεδρο της Κομισιόν σε επισφαλή θέση.
Πάντως, από την πλευρά της Κομισιόν οι πληροφορίες ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται, καθώς εκπρόσωπος της Ντερ Λάιεν αρνήθηκε να σχολιάσει επί θεμάτων που σχετίζονται με «εσωτερικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων».
- Ηλιόπουλος: Το μόνο που δεν ακούσαμε από τους βουλευτές της ΝΔ είναι το «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη»
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Καθοριστικό βήμα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442