Μπορεί ο Στίβεν Μεντόζα να αποτελεί την πρώτη επιλογή του Λάζλο Μπόλονι για τα άκρα της επίθεσης του Παναθηναϊκού, μπορεί ο Πιέρ Ντρεοσί να επικοινωνεί διαρκώς με τους παράγοντες της Αμιέν, αντίστοιχες προσπάθειες να καταβάλλουν και οι Τούρκοι της Σίβασπορ, αλλά ο ποδοσφαιριστής δεν ανταποκρίνεται…

Τα επανειλημμένα «όχι» του Μεντόζα στις προτάσεις από την Ευρώπη μαρτυρούν ότι ο 29χρονος εξτρέμ έχει σε προτεραιότητα την επιστροφή στην πατρίδα του. Εκεί που η Αμέρικα Ντε Κάλι και η Ντεπόρτες Τολίμα τον έχουν πλησιάσει με δελεαστικές προσφορές, που δεν είναι εύκολο για τον Μεντόζα να τις αρνηθεί.

Ο Μεντόζα έχει ενημερώσει τους ανθρώπους της Αμιέν ότι σκοπεύει να γυρίσει στην Κολομβία. Και επιθυμεί να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό, όμως η ομάδα του ζητάει υψηλό αντίτιμο. Η Αμιέν επιχείρησε να τον πουλήσει στον Παναθηναϊκό ή την Σίβασπορ, ο Μεντόζα αρνήθηκε και η προθεσμία τελειώνει τη Δευτέρα.

Στην Κολομβία οι μεταγραφές δεν τελειώνουν ταυτόχρονα με την Ευρώπη και ο Μεντόζα θα εκμεταλλευτεί την περίσταση για να πιέσει για την άμεση παραχώρηση του.