Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο κύμα κακοκαιρίας έως τη Δευτέρα με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Νέο κύμα κακοκαιρίας έως τη Δευτέρα με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Σύμφωνα με την πρόγνωση από το meteo.gr, το νέο κύμα - εξπρές θα κρατήσει  έως το βράδυ της Δευτέρας

Νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους,  αναμένεται να χτυπήσει από το μεσημέρι της Κυριακής αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση από το meteo.gr, το νέο κύμα – εξπρές θα κρατήσει  έως το βράδυ της Δευτέρας, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η νέα μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι με τοπικές βροχές στην Ήπειρο και στη Θράκη, οι οποίες έως τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα ενισχυθούν.

Καταιγίδες θα σημειωθούν από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο Ιόνιο. Από το πρωί της Δευτέρας τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στη Μακεδονία στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση από το βράδυ της Κυριακής έως το απόγευμα της Δευτέρας και θα φτάνουν κατά τόπους τα εννέα μποφόρ.

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι στην Ήπειρο και από το απόγευμα στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το απόγευμα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 1 έως 15, στη Θεσσαλία από 3 έως 14, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 5 έως 18, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 18, στις Κυκλάδες από 6 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 19 και στην Κρήτη από 8 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, προς το τέλος του εικοσιτετραώρου όμως θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024