ΗΠΑ – Κοροναϊος : Τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης θα ξανανοίξουν του Αγίου Βαλεντίνου
Τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, που δεν μπορούσαν να εξυπηρετούν πελάτες στο εσωτερικό τους από τα μέσα Δεκεμβρίου, αναμένεται να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τη 14η Φεβρουαρίου.
Τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, που δεν μπορούσαν να εξυπηρετούν πελάτες στο εσωτερικό τους από τα μέσα Δεκεμβρίου, αναμένεται να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τη 14η Φεβρουαρίου, χάρη στην υποχώρηση της πανδημίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.
Η Νέα Υόρκη βλέπει τους δείκτες της επιδημίας να μειώνονται από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν η επιδημία βρισκόταν σε νέα κορύφωση, τροφοδοτούμενη από τις γιορτές στα τέλη του έτους, είπε ο Κουόμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του κυβερνήτη, το ποσοστό θετικών τεστ στη Νέα Υόρκη έχει μειωθεί αυτή τη στιγμή στο 4,9% έναντι 7,1% στις αρχές Ιανουαρίου.
Μπορείτε να κάνετε κράτηση
«Θα μπορούσατε να κάνετε κράτηση τώρα για ένα τραπέζι, να σχεδιάσετε το δείπνο σας, να ζητήσετε κάποια σε γάμο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», σημείωσε.
Όμως, καθώς τα κρούσματα των νέων στελεχών του κορονοϊού, ιδίως του βρετανικού και πιο πρόσφατα του νοτιοαφρικανικού, αυξάνονται, ο Άντριου Κουόμο προειδοποίησε ότι η επαναλειτουργία αυτή, με μια χωρητικότητα στο 25%, θα εξαρτηθεί από την «παραμονή στα σημερινά ποσοστά θετικότητας».
Οι αίθουσες των εστιατορίων στη Νέα Υόρκη είχαν κλείσει για πρώτη φορά την άνοιξη, προτού ξανανοίξουν στα τέλη Σεπτεμβρίου, για να ξανακλείσουν στα μέσα Δεκεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
- Eurovision 2026: Πώς μπορούμε να ψηφίσουμε για τον εθνικό τελικό
- «Απόλυτη μυθομανία» χαρακτηρίζει την εμπλοκή του Ριμπερί στα «αρχεία Επστάιν» ο δικηγόρος του
- Ευρωπαίοι εκδότες καταγγέλλουν την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της Επισκόπησης ΑΙ
- Δήμαρχος Καλαμάτας: «Ζημιές 3,5 με 4 εκατομμύρια ευρώ»
- THE KEY ISSUE: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Κάλλας για Ουκρανία: Η ΕΕ πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ως προς αυτά που αναμένει από την Ρωσία πριν μιλήσει στον Πούτιν

