Εάν ένα εμβόλιο φαίνεται πως είναι καλής ποιότητας και ασφαλές εναντίον του νέου κοροναϊού, οι ευρωπαϊκές αρχές υγείας θα πρέπει να επανεξετάζουν την πιθανή χρήση του χωρίς «προκαταλήψεις» σχετικά με την προέλευσή του, δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος που συντονίζει τη στρατηγική των εμβολιασμών στη Γαλλία

Εάν ένα εμβόλιο φαίνεται πως είναι καλής ποιότητας και ασφαλές εναντίον του νέου κοροναϊού, οι ευρωπαϊκές αρχές υγείας θα πρέπει να επανεξετάζουν την πιθανή χρήση του χωρίς «προκαταλήψεις» σχετικά με την προέλευσή του, δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος που συντονίζει τη στρατηγική των εμβολιασμών στη Γαλλία.

Ο Αλέν Φισέρ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ότι η Ουγγαρία συμφώνησε να αγοράσει δόσεις του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm, όπως και δόσεις ενός ρωσικού εμβολίου.

«Όλα τα εμβόλια πρέπει να εξετάζονται. Δεν πρέπει να έχουμε καμία προκατάληψη σχετικά με την προέλευση του εμβολίου. Εάν τα εμβόλια αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, καλής ποιότητας προϊόντα και μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί να μην (τα χρησιμοποιήσουμε); Πρέπει να τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις» είπε ο Φισέρ.

Ο Φισέρ είπε επίσης ότι θα ήταν «σοβαρό λάθος» να επιβραδυνθεί η εξέλιξη του υφιστάμενου προγράμματος εμβολιασμών στη Γαλλία, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει ένα τρίτο λοκντάουν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μπορεί να στείλει περί τις 100.000.000 δόσεις του εμβολίου της κατά του κοροναϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr