Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κάτας τον αλλάζει και τον… ομορφαίνει (91-72)

Ο Κάτας τον αλλάζει και τον… ομορφαίνει (91-72)

Ο Παναθηναϊκός του Κάτας γίνεται ομάδα. Οι 11 από τους 12 παίκτες που πάτησαν στο παρκέ σκόραραν, οι πράσινοι συνέτριψαν με χαρακτηριστική ευκολία τη Βαλένθια με 91-72 και σκόρπισαν χαμόγελα για το μέλλον

Ο Παναθηναϊκός του Βόβορα; Προσπαθούσε να παίξει άμυνα και μέσω αυτής να βρει ενέργεια για την επίθεση. Προσπαθούσε να… σκοτώσει τα παιχνίδια με τρόπο μάλλον ανορθόδοξο. Και επιθετικά τα περίμενε όλα από τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός του Κάτας; Σύμφωνοι είναι πολύ νωρίς ακόμα, μα τα πρώτα δείγματα δείχνουν έναν άλλον τρόπο προσέγγισης στα παιχνίδια του. Σαφώς πιο επιθετικό. Με περισσότερες επιλογές στο μπροστά μέρος του γηπέδου. Σουτάρουν περισσότεροι, σκοράρουν περισσότεροι. Απόψε κόντρα στη Βαλένθια, στο τελικό 91-72 υπέρ των πράσινων, πάτησαν το πόδι τους στο παρκέ συνολικά 12 παίκτες. Δεν σκόραρε μονάχα ο Φόστερ που εξακολουθεί να μοιάζει με… ξένο σώμα.

Οι υπόλοιποι 11 συνδέθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το καλάθι. Ο χρόνος μοιράστηκε. Και ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός, στην πιο… γεμάτη εμφάνιση της σεζόν, σκόρπισε πλατιά χαμόγελα για το μέλλον. Όταν η φιλοσοφία του Κάτας θα περάσει ακόμα περισσότερο στα… ενδότερα του ΟΑΚΑ. Όταν θα υπάρξει ενίσχυση με παίκτες που εκείνος θα θελήσει.

Big Papa και Super Νέντο

Αυτός ο Παναθηναϊκός έδειξε από το ξεκίνημα στη Βαλένθια ποιος θα είναι το αφεντικό. Και μοίραζε… ρόλους, αλλάζοντας πρωταγωνιστές από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Στο πρώτο ήταν ο Παπαγιάννης, που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και σκέπασε και τα δύο καλάθια. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε τη διαφορά στα πρώτα πέντε λεπτά, όταν και έφτασε σε διψήφια διαφορά πόντων (20-10), με τη Βαλένθια πάντως να απαντά πολύ – πολύ γρήγορα και να επανέρχεται για να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 22-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο; Ήταν η σειρά του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος άρχισε να σκοράρει ακατάπαυστα, μετέτρεψε με πέντε προσωπικούς πόντους το 37-28 σε 42-28 ανεβάζοντας τη διαφορά στη μεγαλύτερη – έως εκείνη την ώρα – τιμή της, ενώ λίγο αργότερα με τρίποντο του Μπεντίλ έφτασε στο συν 15 (45-30) για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 48-34.

Σοβαρός και τυπική διαδικασία

Στην εξίσωση άρχισαν να μπαίνουν κι άλλοι παίκτες του Κάτας. Στην προσπάθεια που έκανα οι Πρέπελιτς (20 πόντους συνολικά και πρώτος σκόρερ) και Χέρμανσον (13 πόντους), ο Παναθηναϊκός απάντησε βρίσκοντας λύσεις από τον Ουάιτ, τον Όγκαστ, τον Μήτογλου, τον Μποχωρίδη. Ένας επιθετικός πλουραλισμός που όμοιό του δεν έχουν ξανά δει στους πράσινους φέτος. Αρκεί μόνο να δει κανείς τον Νέντοβιτς. Ο Σέρβος είχε 14 πόντους στο πρώτο μέρος και μόλις δύο στο δεύτερο, αφήνοντας… χώρο για τους συμπαίκτες του.

Η Βαλένθια γύρισε από το -19 στο -11 (59-48) αλλά ένα γρήγορ 7-0 σερί εκείνη τη στιγμή έστειλε τη διαφορά και πάλι στους 18 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (66-48) και επί της ουσίας η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά πήγαινε από τους 19 στους 15 και επέστρεφε, έφτασε μέχρι και τους 20 (80-60) για να πάρει τελικά τη νίκη ο Παναθηναϊκός με το θριαμβευτικό 91-72.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024