Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτές οι πέντε αλλαγές στο σπίτι σας θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητά σας

Αυτές οι πέντε αλλαγές στο σπίτι σας θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητά σας

Καμιά φορά, μια απλή κίνηση αρκεί για να κάνει την διαφορά στην ζωή μας. Εν προκειμένω, πέντε κινήσεις!

Δεν χρειάζεται ένα σπίτι να είναι μεγάλο ή καινούργιο για να δείξει όμορφο και να λειτουργεί αποτελεσματικά ως υποδοχέας και καμβάς της καθημερινότητάς σας. Έχω επισκεφθεί αρκετές φορές σπίτια ευκατάστατων ανθρώπων που είναι εξαιρετικά κακόγουστα, φορτωμένα και όχι όσο καθαρά πρέπει. Αντιθέτως, έχω μπει σε φοιτητικά δωμάτια που άστραφταν από στιλ και καθαριότητα, είχαν σωστό φωτισμό και ωραία διαρρύθμιση στα έπιπλα, με την ενέργεια να ρέει σωστά.

Δεν έχω πτυχίο στην διακόσμηση. Προσπαθώ να ακονίσω τα αισθητικά μου κριτήρια και παρακολουθώ ενεργά κάποιους Instagram λογαριασμούς για να παίρνω ιδέες. Κάποιες από αυτές τις πραγματοποιώ και βλέπω διαφορά, άλλες τις αγνοώ και κάνω το δικό μου. Δεν μπορούμε άλλωστε να ζήσουμε σε ένα σπίτι που δεν μας αντιπροσωπεύει, ακόμα και αν υπάρχουν εκείνοι που θα μπορούσαν να το βρουν έως και κιτς ή άσχημο.

  1. Κρεβατοκάμαρες λευκές, σαν ξενοδοχείου

Η κρεβατοκάμαρα σε ένα σπίτι μου αρέσει να είναι ήσυχη, άχρωμη, χαλαρωτική. Να μου θυμίζει δωμάτιο ξενοδοχείου, με απαλά υφάσματα, ανοιχτά χρώματα και όχι πολλά αντικείμενα εδώ κι εκεί. Επενδύστε σε μια λευκή παπλωματοθήκη και «ξεκουράστε» το βλέμμα σας βάφοντας τους τοίχους λευκούς. Το ανοιχτόχρωμο ξύλο είναι σύμμαχος της ατμόσφαιρας αυτής, όπως επίσης και τα γλυκά, κίτρινα φώτα ή μερικά κεριά.

2. Φυτά, φυτά, φυτά

Ομορφαίνουν και  «ακριβαίνουν» αυτομάτως έναν χώρο. Δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές από αυτές που βλέπουμε στα social-αφήστε που τα φυτά δεν είναι έπιπλα, θέλουν φροντίδα και κάποιες γνώσεις. Τι πιο ωραίο όμως από μερικά γλαστράκια με φυτά που δεν θέλουν πολλά πολλά (ρωτήστε τον ανθοπώλη σας) σε ένα φωτεινό δωμάτιο; Τα αγαπώ πολύ και στα μπάνια.

3. Ντουλάπες χαλαρές, άδειες από όσα δεν φοράμε πια

Μεταποιήστε, χαρίστε ή πετάξτε ρούχα, κάλτσες και παπούτσια που ΔΕΝ φοράτε πια. Που όλο κρατάτε, αλλά δεν λέτε να βάλετε, πολύ απλά επειδή δεν σας αρέσουν πια. Μην έχετε τύψεις. Οργανώστε τον χώρο σας, απολαύστε το εξαιρετικό θέαμα μιας ντουλάπας που σας επιτρέπει πλήρη θέα στα υπάρχοντά σας και αρχίστε να επενδύετε περισσότερο στο στιλ σας, αφού τώρα δεν θα ντύνεστε με «ό, τι βρείτε μπροστά σας το πρωί».

4. Μινιμαλο-ποιήστε τις επιφάνειες και τους χώρους σας

Και βάζο και κορνίζα και διακοσμητικό πήλινο και, και, και; Φτάνει! Επίσης, πόσα τασάκια χρειάζεστε στο τραπέζι του σαλονιού; Πόσα κάδρα στους τοίχους; Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε και τον χώρο σας να αναπνεύσει, αφαιρώντας ό, τι σας δυσκολύει να το καθαρίσετε ή πιάνει περιττό χώρο. Επενδύστε σε ένα πιο μίνιμαλ περιβάλλον, θα με θυμηθείτε, εμένα την λάτρη του μπαρόκ και των πολλών-πολλών που αλλαξοπίστησα και βρίσκω σιγά σιγά την υγειά μου. (Ναι, δεν είναι όσο εύκολο ακούγεται, το ξέρω).

5. Φτιάξτε κάπου μες στο σπίτι έναν χώρο «γραφείου»

Πέρα από τα οφέλη ενός τέτοιου διακριτού χώρου για τη νεοεισαχθείσα στις ζωές μας τηλεργασία, ένα γραφείο εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς: το διάβασμα ενός βιβλίου σε περιβάλλον αλλιώτικο από αυτό του καναπέ-κρεβατιού, την οργάνωση των λογαριασμών σας, ενδεχομένως την εκκίνηση κάποιου νέου ενδιαφέροντος, όπως το να ξεσκονίσετε τα γαλλικά σας στον ελεύθερο χρόνο ή να οργανώσετε επιτέλους τα ποίηματά σας από το πανεπιστήμιο. Γραφείο it is!

View this post on Instagram

A post shared by @newmoonaframe

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024