Κάτι κινείται στο μεγάλο αυτό δήμο της Πελοποννήσου αναφορικά με τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.

Στην τελική ευθεία λοιπόν βρίσκονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του χώρου (απομένουν λεπτομέρειες) που θα φιλοξενήσει στο Δυτικό Κέντρο, περιοχή Αγ. Τριάδας, τα Δημοτικά Υπνωτήρια.

Σημειώνεται ότι στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο προγραμματίζεται για τις 8 Φεβρουαρίου 2021, αναμένεται να έρθει στο Σώμα προς συζήτηση και έγκριση ο κανονισμός λειτουργίας για τη νέα δημοτική κοινωνική δομή.

Εκτός από τα δημοτικά υπνωτήρια ο δήμος Καλαμάτας αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντάξει άλλη μια δράση με κοινωνικά χαρακτηριστικά  που προστείθενται στις Υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για τα Δημοτικά πλυντήρια – στεγνωτήρια, που θα απευθύνονται σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μοναχικά άτομα, άστεγους κ.ά., με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, να δίνει οδηγία προς την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Οποιαδήποτε πρακτική ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων πληθυσμού όπου και αν γίνεται μας βρίσκει σύμφωνους. Μακάρι κάποια στιγμή να ερημώσουν αυτές οι δομές και να γίνουν κάτι άλλο. Τότε θα σημάνει πως η ελληνική κοινωνία στο σύνολο της απορρόφησε με περισσότερο παραγωγικούς τρόπους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πάσης φύσεως. Τα υπνωτήρια θα υπάρχουν όσο υπάρχουν άνεργοι-ευπαθείς άνθρωποι, κοινωνικά εγκαταλελειμμένοι που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η πραγματική νίκη του κοινωνικού ιστού και των θεσμών θα είναι όταν οι άνθρωποι αυτοί μπορέσουν να ζούνε σε ένα σπίτι, να εργάζονται για τα προς το ζην και να ανήκουν εν τέλλει σε μια κοινωνία που θέτει την αξιοπρέπεια ως ύψιστο αγαθό.

Ένα ακόμη θέμα που έχει ανακύψει στο δήμο Καλαμάτας έχει να κάνει με ελλείψεις που παρατηρούνται σε αντισηπτικά σε σχολεία της πόλης. Το άνοιγμα προβλέπεται να γίνει την Δευτέρα οπότε καλό θα ήταν να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις άμεσα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr