Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση : Υποχωρεί ο φόβος για τα εμβόλια - Μεγάλη ανησυχία των Ελλήνων για τις μεταλλάξεις

Δημοσκόπηση : Υποχωρεί ο φόβος για τα εμβόλια – Μεγάλη ανησυχία των Ελλήνων για τις μεταλλάξεις

Τη στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πανδημία του κοροναϊού, τις μεταλλάξεις, το εμβόλιο και το lockdown, αποτυπώνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η PULSE

Τη στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πανδημία του κοροναϊού, τις μεταλλάξεις, το εμβόλιο και το lockdown, αποτυπώνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 25-27 Ιανουαρίου 2021, και σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, το 29% δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ για την εξέλιξη αυτή, με ένα ακόμη 29% να δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά, ενώ το 20% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια, ένα 9% λίγο και ένα 11% ελάχιστα έως καθόλου.

Για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς, το 55% τίθεται υπέρ, ενώ το 39% λέει «όχι» στην απελευθέρωση επιπρόσθετων δραστηριοτήτων της οικονομίας.

Ειδικά στην περίπτωση της Αττικής, το 49% των πολιτών θέλει να ανοίξουν και άλλοι τομείς της αγοράς, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται σε 58%.

Για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και στο ερώτημα εάν οι πολίτες σκοπεύουν να εμβολιαστούν, το 74% απαντά θετικά, ενώ το 21% απαντά αρνητικά. Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο το 37% των ερωτηθέντων έλεγαν ότι σίγουρα θα εμβολιαστούν, έναντι του 40% το Δεκέμβριο και του 49% τον Ιανουάριο.

Στο πότε θα κάνουν το εμβόλιο, το 47% απαντά «το συντομότερο δυνατό», το 16% «μετά από 2-3 μήνες», το 22% «αρκετά αργότερα» και το 11% «ποτέ».

Στο 16% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στο πολιτικό κομμάτι, προβάδισμα 16 μονάδων αποκτά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας 44% (από 45% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ακολουθεί με 24% ο Αλέξης Τσίπρας.

Εν τω μεταξύ, το 28% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο κατάλληλο για πρωθυπουργό.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, στην ερώτηση «αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;», το 37% απαντά ΝΔ, ενώ το 22% ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να διαμορφώνεται σε 15 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ καταγράφει 39% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, με την «ψαλίδα» να διαμορφώνεται στο 16%.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024