Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊος - Γερμανία : «Η Γερμανία δεν θα γίνει φυλακή» δηλώνει ο Ζέεχοφερ  για τους περιορισμούς

Κοροναϊος – Γερμανία : «Η Γερμανία δεν θα γίνει φυλακή» δηλώνει ο Ζέεχοφερ για τους περιορισμούς

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ κατέστησε σαφές ότι δεν επιδιώκει γενική απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό προκειμένου να καταπολεμηθεί η πανδημία του κοροναϊού.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ κατέστησε σαφές ότι δεν επιδιώκει γενική απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό προκειμένου να καταπολεμηθεί η πανδημία του κοροναϊού.

«Δεν πρόκειται για απαγόρευση ταξιδιών. Η Γερμανία δεν θα γίνει φυλακή», τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» και πρόσθεσε πως «οι νομικοί του υπουργείου είναι της γνώμης ότι για ένα τέτοιο βήμα υπάρχουν σύμφωνα με το Σύνταγμα πολύ μεγάλα νομικά κωλύματα».

Προχθές, Τρίτη, ο Ζέεχοφερ είχε πει στην «Bild» ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «εξετάζει επίσης τη μηδενική σχεδόν μείωση της εναέριας κυκλοφορίας προς τη Γερμανία».

Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι απέναντι στη μετάλλαξη

Σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ότι αυτό αφορά μόνο σε χώρες με ιδιαίτερα επικίνδυνες μεταλλάξεις του κοροναϊού. Αυτή τη στιγμή τέτοιες χώρες είναι η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία. Κάθε μέρα όμως μπορούν να προστεθούν περισσότερες», διευκρίνισε.

«Όταν επιβάλλουμε τόσους περιορισμούς στους πολίτες στη Γερμανία, δεν μπορούμε να καθίσουμε και να παρακολουθούμε άπρακτοι καθώς μια επικίνδυνη μετάλλαξη του κοροναϊού εισάγεται στη Γερμανία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Ζέεχοφερ τάχθηκε επίσης στη συνέντευξή του υπέρ της αυστηρότερης δυνατής τήρησης των μέτρων στις περιοχές όπου εντοπίστηκε η μετάλλαξη.

«Είμαι υπέρ των αυστηρών εξαιρέσεων, ώστε αυτές να μην καταργούν τον βασικό κανόνα, να μην τον καθιστούν διάτρητο, να μην τον μετατρέπουν σε ελβετικό τυρί», είπε.

Ανέφερε δε «ως παράδειγμα εξαίρεσης τη μεταφορά ιδιαίτερα σημαντικών ιατρικών προϊόντων». Το κατά πόσον η κυκλοφορία των εμπορευμάτων πρέπει να εξαιρεθεί το άφησε όμως ανοικτό.

Όσον αφορά στους ελέγχους για την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, ο Βαυαρός πολιτικός είπε: «Θα γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια, στον δρόμο και στα τρένα. Στο χερσαία σύνορα θα γίνεται συστηματικός έλεγχος των εισερχομένων ατόμων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024