Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας για Ολοκαύτωμα : Μέρα περισυλλογής - Να ορθώσουμε ανάστημα στο ρατσισμό

Τσίπρας για Ολοκαύτωμα : Μέρα περισυλλογής – Να ορθώσουμε ανάστημα στο ρατσισμό

Μέρα μνήμης αλλά και περισυλλογής η σημερινή επισημαίνει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας για την ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, καλώντας παράλληλα σε επαγρύπνηση καθώς όπως τονίζει στην Ευρώπη και αλλού γινόμαστε μάρτυρες ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και αντισημιτικών εκδηλώσεων.

Μέρα μνήμης αλλά και περισυλλογής η σημερινή επισημαίνει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας για την ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, καλώντας παράλληλα σε επαγρύπνηση καθώς όπως τονίζει στην Ευρώπη και αλλού γινόμαστε μάρτυρες ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και αντισημιτικών εκδηλώσεων.

Ποτέ ξανά

«Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι η μέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, των συμπολιτών μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, θύματα του Shoah που μαρτύρησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί.

»Σήμερα, όμως, είναι και μέρα περισυλλογής. Μία μέρα που δεν μπορεί να συγχωρεθεί η σιωπή όσων γνώριζαν και δεν αντιστάθηκαν. Ενώ στην Ευρώπη αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και αντισημιτικών εκδηλώσεων, είναι αναγκαίο και σήμερα να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε «Ποτέ Ξανά»».

Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι η μέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Μέρα αναστοχασμού και ευθύνης

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος αποτελεί ημέρα αναστοχασμού και ευθύνης για τα εκατομμύρια εγκλήματα εις βάρος Εβραίων από τους ναζί. Η εβδομηκοστή έκτη επέτειος από την απελευθέρωση των επιζησάντων Εβραίων του Άουσβιτς – Μπιρκενάου διατηρεί ζωντανή στη μνήμη της ανθρωπότητας τα ειδεχθή στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις επιχειρήσεις εξολόθρευσης και τον μεγάλο ανθρώπινο πόνο.

Δεν ξεχνάμε ποτέ και τιμούμε καθημερινά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντί τους.

Ο σεβασμός μας προς αυτούς, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν και Έλληνες Εβραίοι, όπως και η καταδίκη των ναζί της εποχής εκείνης και των επιγόνων τους σήμερα, αποτελεί ένα διαρκές χρέος για όλους μας.

Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία, κεκαλυμμένος ή φανερός, δεν μπορεί να έχει καμία θέση, ούτε τώρα, ούτε ποτέ ξανά, σε μια σύγχρονη Δημοκρατία».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024