Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοντογεώργης: 1,5 εκατ. εμβολιασμοί έως τέλος Μαρτίου -Το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων

Κοντογεώργης: 1,5 εκατ. εμβολιασμοί έως τέλος Μαρτίου -Το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων

Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το φράγμα των 200.000 εμβολιασμών

Την πορεία των εμβολιασμών, αλλά και την εξέλιξη των παραδόσεων των παραγγελιών από τις φαρμακευτικές εταιρείες στη χώρα μας ανέλυσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Όπως σημείωσε το πρόγραμμα προχωρά με συστηματικό τρόπο και με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της διαδικασίας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία σε προγράμματα μαζικών εμβολιασμών, πολλώ δε μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με εμβόλια με αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως οι συνθήκες φύλαξης, συντήρησης, μεταφοράς και βέβαια στην εμβολιαστική πράξη», σημείωσε.

Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το φράγμα των 200.000 εμβολιασμών

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το φράγμα των 200.000 εμβολιασμών πρώτης και δεύτερης δόσης και μέχρι το βράδυ τουλάχιστον 200.000 πολίτες θα έχουν λάβει την πρώτη δόση.

«Ο στόχος της κυβέρνησης όπως είχε ανακοινωθεί ήταν την 31η Ιανουαρίου να έχουμε εμβολιάσει 200.000 συμπολίτες μας με βάση και την επάρκεια των εμβολίων. Επιτυγχάνουμε αυτόν τον στόχο πολύ νωρίτερα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση και την αποδοχή του προγράμματος εμβολιασμών στα 364 εμβολιαστικά κέντρα. Ήδη έχουν προγραμματιστεί 670.000 ραντεβού πρώτης και δεύτερης δόσης για το επόμενο διάστημα κι έχουμε κι επεξεργαστεί κι ένα πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται, ώστε καμία δόση να μην πηγαίνει χαμένη κι έχουμε αξιοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας που μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα, εντός της ημέρας προκειμένου να λαμβάνουν αδιάθετες δόσεις. Το ποσοστό ανταπόκρισης των πολιτών ξεπερνά το 98% και σήμερα ξεκινά και ο εμβολιασμός στο Καστελόριζο», πρόσθεσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κοντογεώργης επισημαίνοντας ότι ο στόχος της εμβολιαστικής κάλυψης, που βρίσκεται σχεδόν στο 2% του πληθυσμού, είναι άμεσα συναρτώμενος από τις παραδόσεις των εμβολίων.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024