Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιγμα σχολείων : «Οι αποφάσεις θα ανατραπούν, αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα», λέει ο Γώγος

Άνοιγμα σχολείων : «Οι αποφάσεις θα ανατραπούν, αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα», λέει ο Γώγος

Αύριο η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων

Η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξουν τα σχολεία και αυτό θα ανατραπεί αν υπάρχει ανατροπή στα επιδημιολογικά δεδομένα και ιδιαίτερα αν μπει μια μεγάλη περιοχή στο «κόκκινο» όπως είναι η Αττική, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος στην ΕΡΤ μιλώντας για το θέμα της επαναλειτουργίας Γυμνασίων – Λυκείων από την 1 Φεβρουαρίου.

«Αυτό που μας προβληματίζει είναι η διασπορά, πόση διασπορά έχει, αν έχουμε δυνατότητες περιορισμού και πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Το θέμα των σχολείων και ειδικότερα των Γυμνασίων- Λυκείων έχουν να κάνουν με την προτεραιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, στην επιτροπή, το υπ. Παιδείας και στους πολίτες να ξεκινήσει η εκπαίδευση διότι έχει μείνει πολύ πίσω» τόνισε ο κ. Γώγος.

«Αυτή τη στιγμή έχει αποφασιστεί να ανοίξουν τα σχολεία. Μπορεί να αλλάξει αυτό; Μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση που θα έχουμε επιδημιολογικά δεδομένα τέτοια που θα βάζουν περιοχές σε κόκκινο. Ηδη έχει αποφασιστεί ότι όταν μια περιοχή μπαίνει σε κόκκινο αναστέλλονται πολλά από αυτά τα μέτρα, ακόμα και το λιανεμπόριο μετατρέπεται σε click away. Επομένως αυτό που πρέπει να δούμε, πριν γίνει η Επιτροπή της Παρασκευής που αποφασίζει για τα επόμενα μέτρα, είναι αν θα μπει κάποια περιοχή σε κόκκινο. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ακόμα και για την εκπαίδευση, ακόμα και για το λιανεμπόριο και ό,τι άλλο χρειαστεί. Η προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση, αλλά πριν από αυτή η προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σημείωσε ότι:

«Η απόφαση έχει ληφθεί ότι θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Αυτό θα ανατραπεί μόνο εφόσον είναι τέτοια τα επιδημιολογικά στοιχεία που βάλουν κάποια περιοχή, ιδιαίτερα την Αττική για να μιλάμε ανοιχτά πως είναι τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι εάν η Αττική παραμείνει στο πορτοκαλί ή μπει στο κόκκινο. Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα δεν είναι για κόκκινο, αλλά δεν ξέρω τι άλλο θα προκύψει μέχρι την Παρασκευή».

Συμπλήρωσε ότι η δυναμική της επιδημίας έχει σημασία κι ότι αν η τάση είναι αυξητική  πρέπει να σκεφτούμε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν.

Τέλος είπε ότι «αυτή τη στιγμή προτεραιότητες είναι το λιανεμπόριο και το σχολείο».

«Μπορεί να καθυστερήσουν άλλα μελλοντικά όπως π.χ. η εστίαση ή οτιδήποτε άλλο, δεν βάζουμε όμως σε αντιπαράθεση το λιανεμπόριο με τα σχολεία» κατέληξε.

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024