Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Χιονιάς και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες - Προειδοποίηση από την Πολ. Προστασία

Καιρός : Χιονιάς και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες – Προειδοποίηση από την Πολ. Προστασία

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός στις βορειότερες περιοχές της χώρας όπου εκδηλώνονται ραγδαίες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές.

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός στις βορειότερες περιοχές της χώρας όπου εκδηλώνονται ραγδαίες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες πλημμύρες και καταστροφές.

Ηδη από την Τετάρτη, εκτός από τα έντονα φαινόμενα, η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή και με την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Βροχοπτώσεις αλλά και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη, κατά τόπους σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και των βορειότερων νησιών του Αιγαίου καθώς και στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά των λοιπών ηπειρωτικών.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 7, στη Θεσσαλία από 1 έως 9, στην Ήπειρο από -2 έως 10, στην Ανατολική Στερεά από 1 έως 9, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 3 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 7, στις Κυκλάδες από 5 έως 11, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 και στην Κρήτη από 8 έως 13 βαθμούς. Η ελάχιστη θερμοκρασία στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές έως τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται τις ίδιες ώρες στα ορεινά αλλά και στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 και έ

Έκκληση στους κατοίκους των νησιών Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως και αύριο Τετάρτη κατά τις μεσημβρινές ώρες και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες, απηύθυνε η Πολιτικής Προστασία.

Σε ανακοίνωσή της, συμβούλεψε τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024