Εμβόλιο – Ισραήλ : Ενθαρρυστικά στοιχεία – Το εμβόλιο δεν κατάφερε να προστατέψει μόνο το 0,01% όσων το έκαναν
Λιγότεροι από το 0,01% των ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer για την Covid-19 προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό σε διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας αφότου έλαβαν και τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με στοιχεία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής υπηρεσίας του Ισραήλ.
Λιγότεροι από το 0,01% των ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer για την Covid-19 προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό σε διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας αφότου έλαβαν και τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με στοιχεία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής υπηρεσίας του Ισραήλ.
Αυτά τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η HMO Maccabi δείχνουν ότι μόνο 20 από τους 128.600 ανθρώπους που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου προσβλήθηκαν στη συνέχεια από τον ιό SARS-CoV-2.
«Σύμφωνα με τους ειδικούς της Maccabi, αυτά είναι τα προκαταρκτικά δεδομένα, όμως οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Ήπια τα συμπτώματα σε όσους νόσησαν
Από τους 20 που προσβλήθηκαν, οι μισοί πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Όλοι τους εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, βήχα, αδυναμία και κόπωση. Κανείς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ούτε ανέβασε πυρετό υψηλότερο από 38,5. Οι περισσότεροι εξετάστηκαν για την Covid-19 επειδή είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Η Ανάτ Έκα Ζόχαρ, η διευθύντρια του τμήματος Πληροφοριών και Ψηφιακής Υγείας της Maccabi, ανέφερε ότι η υπηρεσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτούς τους ασθενείς ώστε να διαπιστώσει αν θα συνεχίσουν να εμφανίζουν μόνο ήπια συμπτώματα ή αν θα παρουσιάσουν επιπλοκές λόγω του ιού.
Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 1,2 εκατομμύριο έχουν κάνει ήδη και τις δύο δόσεις.
Από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα στο Ισραήλ ανέρχονται γύρω στις 600.000 και οι νεκροί στους 4.478.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
- «Απασφάλισε» ο Ιμπραΐμοβιτς: «Γιατί τέτοιο σπρώξιμο σε Ρονάλντο και Πορτογαλία;»
- Ρόδος: Νεκρός 25χρονος που παρασύρθηκε από αγροτικό όχημα
- Μονακό: Γυναίκα μεταμφιεσμένη σε άντρα, ύποπτη για την έκρηξη βόμβας – Πώς κατάφερε να διαφύγει
- Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται την αγαπημένη του Κάτια – Πότε και πού θα γίνει ο γάμος
- Χιλιάδες οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ευρώπη – Ο προσωρινός απολογισμός θα αυξηθεί
- Πανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες ειδικών, μουσικών μαθημάτων και βαθμοί στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ
- Το νέο Προεδρείο του και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής εξέλεξε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας
- ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθεί άμεσα η παρακολούθηση Κούλογλου με το Pegasus – Να σταματήσει η συγκάλυψη από τη ΝΔ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442