Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι βουλευτές και υπουργοί ετοιμάζονται για... εκλογές

Ποιοι βουλευτές και υπουργοί ετοιμάζονται για… εκλογές

Στο Μαξίμου ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές, όμως, πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται πού θα κατέβουν

Μπορεί επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου να εξορκίζει τις πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που προτείνουν στον Πρωθυπουργό να τις προκηρύξει πρόωρα ώστε να «κάψει», όπως λένε, την απλή αναλογική.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που άρχισαν από τώρα να αναζητούν εκλογική περιφέρεια προκειμένου να πολιτευθούν όταν και όποτε προκηρυχθούν εκλογές. Ενδιαφέρον για αναζήτηση εκλογικής περιφέρειας επιδεικνύουν πρωτίστως όσοι έχουν εκλεγεί στο Επικρατείας, αλλά και οι λεγόμενοι «τεχνοκράτες» υπουργοί. Ουδείς εξ αυτών δηλώνει επισήμως πού σκοπεύει να πολιτευθεί, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης, για παράδειγμα, προσανατολίζεται για την Α’ Πειραιώς.

Εκεί προσανατολιζόταν μέχρι πρότινος και η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία όμως τελευταίως αρχίζει και σκέφτεται την επιλογή των νοτίων προαστίων ή τη Β’ Πειραιά. Ο μόνος εξωκοινοβουλευτικός που δήλωσε (δημόσια) ότι θα πολιτευθεί στην Περιφέρεια Αττικής και άλλαξε μάλιστα και υπουργείο, αφού από κυβερνητικός εκπρόσωπος έγινε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, είναι ο Στέλιος Πέτσας. Εκείνο που ίσως δεν γνώριζε, όταν άλλαζε υπουργείο, είναι ότι θα πολιτευθεί στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον υπουργό του Μάκη Βορίδη. Αλλά και οι δύο συνεργάζονται άψογα, όπως λένε.

Στην Αθήνα

Πληροφορίες φέρνουν τον Θόδωρο Σκυλακάκη να προσανατολίζεται ως πρώτη επιλογή στην Α’ Αθήνας (όπου είχε εκτεθεί και στο παρελθόν ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων), ενώ δεν αποκλείεται όταν προκηρυχθούν οι εκλογές και «κλείσουν» οριστικά οι λίστες των υποψηφίων, να προτιμήσει και την εκλογική περιφέρεια της Λακωνίας, ή ακόμα την πάλαι ποτέ Β’ Αθήνας στον Βόρειο Τομέα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα είναι τελικά, όπως μαθαίνω, υποψήφιος. Τελευταίως είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και μου λένε ότι προσανατολίζεται για τον Νότιο Τομέα, όπου εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προσανατολίζεται να πολιτευθεί στην Α’ Αθήνας, το ίδιο και ο Χρήστος Ταραντίλης, εκτός εάν προτιμήσει τον Βόρειο Τομέα. Ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης εάν πολιτευθεί θα θέσει υποψηφιότητα στην Α’ Αθήνας (την οποία γνωρίζει από την εμπειρία στο Ποτάμι). Οι πληροφορίες φέρνουν τον Κώστα Φραγκογιάννη ως υποψήφιο για την Καβάλα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν ανοίγει τα χαρτιά του, αλλά κάποιες πληροφορίες τον φέρνουν είτε στην Α’ Αθήνας είτε στον δυτικό τομέα.

Θα πρέπει ωστόσο να υπολογιστεί και η αλλαγή του εκλογικού νόμου που αφορά τις ευρωεκλογές. Σε λίγο καιρό η κυβέρνηση (διάβαζε Λιβάνιος) θα φέρει, μαθαίνω, νόμο που επαναφέρει τη λίστα στις ευρωεκλογές και καταργεί τον σταυρό προτίμησης. Ετσι, ο Πρωθυπουργός ή οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να βάλουν σε εκλόγιμη θέση για την Ευρωβουλή όποιον ή όποια κρίνουν χρήσιμο/χρήσιμη. Και ξέρετε γιατί θα καταργήσουν τον σταυρό; Για να μην εκλέγονται διάφοροι σελέμπριτις σε βάρος πολιτικών, καθηγητών πανεπιστημίων και τεχνοκρατών.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024