Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ψηφιακές μας συνήθειες επιβαρύνουν το περιβάλλον

Οι ψηφιακές μας συνήθειες επιβαρύνουν το περιβάλλον

Ενεργοποιήθηκε στις 10 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας ωστόσο οι ψηφιακές μας συνήθειες φαίνεται πως επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Ενεργοποιήθηκε στις 10 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Έπειτα από μετατροπές του χρονοδιαγράμματος, στις 27 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στις 29 Ιανουαρίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η έναρξη υποβολής αιτήσεων θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου.

Η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε πολυκατοικίες θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου σε όλη την επικράτεια, ενώ ίδια παραμένει η ώρα έναρξης της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι ρύποι στην ατμόσφαιρα μειώθηκαν πρόσκαιρα παγκοσμίως, ωστόσο η χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες επιβαρύνει εξίσου σημαντικά το περιβάλλον.
Το πιο έντονο αποτύπωμα στον πλανήτη το αφήνει μάλιστα μία καινούρια μας συνήθεια, η συχνή χρήση της κάμερας.

Έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας ωστόσο οι ψηφιακές μας συνήθειες φαίνεται πως επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούμε την κάμερα. Σύμφωνα με έρευνα, μία και μόνο βιντεοκλήση απαιτεί ενέργεια που για να παραχθεί επιβαρύνει τη Γη με έως και 1000 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ενώ της στερεί έως και 12 λίτρα νερού.

Κλείνοντας ωστόσο την κάμερά μας κατά τη διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης, μπορούμε να περιορίσουμε τη ρύπανση αυτή κατά 96%.

Από τον περασμένο Μάρτιο, λόγω πανδημίας, η κίνηση στο διαδίκτυο αυξήθηκε σε πολλές χώρες τουλάχιστον κατά 20%.

Εάν ωστόσο αυτή η τάση συνεχιστεί το 2021, ερευνητές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς η χρήση του διαδικτύου θα οδηγήσει σε εκπομπές άνθρακα μεγάλης ποσότητας, που για να απορροφηθεί θα χρειαστεί ένα δάσος έκτασης περίπου 180 εκατ. στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να σχεδιαστούν κατάλληλες πολιτικές για να προληφθεί η επιβάρυνση που προκαλούν στο περιβάλλον.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024