Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Κοσμοσυρροή και σήμερα στα μαγαζιά Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Lockdown : Κοσμοσυρροή και σήμερα στα μαγαζιά Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Η πλειονότητα φοράει μάσκα, ωστόσο οι απαραίτητες αποστάσεις δεν τηρούνται καθώς -όπως είναι προφανές- δεν υπάρχει περιθώριο γι' αυτό

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, ουρές σχηματίστηκαν έξω από καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι πολίτες αποφάσισαν να επωφεληθούν του ανοίγματος του λιανεμπορίου την εβδομάδα που μας πέρασε σε συνδυασμό με τις εκπτώσεις που έχουν ξεκινήσει.

Ο κόσμος που βρέθηκε στην οδό Ερμού το μεσημέρι της Κυριακής ήταν αρκετός, ενώ ουρές σχηματίστηκαν σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που εδράζουν στο κέντρο.

Η πλειονότητα φοράει μάσκα, ωστόσο οι απαραίτητες αποστάσεις δεν τηρούνται καθώς -όπως είναι προφανές- δεν υπάρχει περιθώριο γι’ αυτό.

Ιδια εικόνα επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, με τις εικόνες να μην θυμίζουν σε τίποτα ότι διανύουμε περίοδο περιοριστικών μέτρων και πανδημίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ανεβοκατεβαίνουν την οδό Τσιμισκή και να απομακρύνουν τον κόσμο που συνωστίζεται.

Με δεδομένο ότι ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τις δύο ώρες, οι καταναλωτές είτε στέλνουν δεύτερο SMS είτε έχουν μαζί τους κι άλλες γραπτές βεβαιώσεις στις οποίες αλλάζουν τις ώρες. Οσοι δε, γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές τιμωρούνται με το πρόστιμο των 300 ευρώ, ενώ σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας.

Η προειδοποίηση των ειδικών

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένως οι ειδικοί, ο «απολογισμός» του ανοίγματος της αγοράς σε διάστημα δύο εβδομάδων θα καθορίσει και την επαναλειτουργία ή μη άλλων δραστηριοτήτων. Ωστόσο, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται έξω από τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις.

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σχολιάζοντας το ζήτημα, ανέφερε πως αν χρειαστεί θα πρέπει να εξεταστεί ο «κόφτης» στο SMS, καθώς δεν μπορεί να βγαίνει ο κόσμος τρεις και τέσσερις φορές δίωρα, όπως είπε. «Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν γίνει κατάχρηση που βγαίνει από το σχεδιασμό της επιτροπής» σημείωσε.

Σημειώνεται πως οι μετακινήσεις για τις αγορές γίνονται με την αποστολή του κωδικού 2 με SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση εγγράφου. Οι καταναλωτές έχουν δύο ώρες για να κάνουν τα ψώνια τους, ενώ το δίωρο αυτό δεν ισχύει για όσους επισκέπτονται κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Δείτε σημερινές εικόνες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024