Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ : Το απίστευτο επιχείρημα για την επανεκλογή του από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών»

Ντόναλντ Τραμπ : Το απίστευτο επιχείρημα για την επανεκλογή του από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών»

Σε... σουρεαλιστικά επιχειρήματα καταφεύγουν οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποδείξουν ότι υπήρξε νοθεία στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και έτσι να κρατήσουν τον ηγέτη τους στην εξουσία.

Σε… σουρεαλιστικά επιχειρήματα καταφεύγουν οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποδείξουν ότι υπήρξε νοθεία στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και έτσι να κρατήσουν τον ηγέτη τους στην εξουσία.

Βάζοντας στόχο να αποδείξουν ότι πράγματι οι ισχυρισμοί τους ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, οπαδοί του Τραμπ κατέθεσαν μήνυση στο Τέξας με στόχο την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία περιλαμβάνει επιχειρηματολογία που σχετίζεται με το λογοτεχνικό αριστούργημα του Τζ. Τόλκιν «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Η μήνυση κατατέθηκε από μικρές συντηρητικές ομάδες, που περιλαμβάνουν και Αφροαμερικανούς και Λατίνους οπαδούς του Τραμπ, ενώ δικηγόρος είναι ο Πωλ Ντέιβις, ο οποίος πρόσφατα έχασε τη δουλειά του αφού ανάρτησε στο Instagram βίντεο όπου απεικονίζεται να συμμετέχει στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

«Η Γκόντορ δεν έχει βασιλιά»

Ειδικότερα, στην μήνυση, εκτός από τις γνωστές αβάσιμες αιτιάσεις για εκλογική απάτη, αναφέρεται ότι… «η Γκόντορ δεν έχει βασιλιά» («Gondor has no king»)

Στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο θρόνος της Γκόντορ παραμένει άδειος, καθώς ο πραγματικός της βασιλιάς, ο Άραγκορν, είναι εξορισμένος. Μέχρι να επιστρέψει ο εξόριστος βασιλιάς, στη Γκόντορ ηγεμόνας είναι ένας αντιβασιλέας. Στις ταινίες, τον Άραγκορν έπαιξε ο Βίγκο Μόρτενσεν.

O Άραγκορν με το στέμμα της Γκόντορ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της μήνυσης, το ίδιο ισχύει και με τον «θρόνο» της Ουάσινγκτον, στον οποίο κάθονται ως σφετεριστές ο Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρος και η Κάμαλα Χάρις ως αντιπρόεδρος. Ουσιαστικά προωθείται η ιδέα ότι ο Τραμπ είναι ο πραγματικός βασιλιάς της Αμερικής, μιας χώρας που δεν έχει μοναρχία από το 1.776.

«Από τη στιγμή που μόνο ο πραγματικός βασιλιάς μπορεί να καθίσει στον θρόνο της Γκόντορ, ένας αντιβασιλιάς έχει οριστεί μέχρι την επιστροφή του πραγματικού δικαιούχου» αναφέρεται στη μήνυση και προτείνεται ότι το ίδιο πρέπει να γίνει με τον Λευκό Οίκο έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες για νοθεία.

Στη μήνυση, φυσικά, προτείνεται οι… αντ’ αυτού να είναι κάποιοι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι νομικοί πάντως δεν φαίνεται να πείθονται από αυτό το επιχείρημα. «Όσον αφορά στις δικές για το αποτέλεσμα των εκλογών, οι Αμερικάνοι έχουν δει ότι οι δικαστές έχουν πολύ λίγη υπομονή για παράλογα επιχειρήματα. Ο δικαστής της υπόθεσης αυτής θα την πετάξει έξω από το δικαστήριο, ενώ ο δικηγόρος ίσως βρει τον μπελά του», αναφέρει νομικός στον Guardian.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024