Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαράδεκτη λεκτική βία από δήμαρχο σε δημοτικούς συμβούλους

Απαράδεκτη λεκτική βία από δήμαρχο σε δημοτικούς συμβούλους

Ξέφυγε ο δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού

Η αντιπαράθεση σε κάποια δημοτικά συμβούλια πολλές φορές ξεφεύγει από ορισμένους κανόνες ευπρέπειας. Τι γίνεται, όμως, όταν ένα δήμαρχος προβαίνει σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος μελών της αντιπολίτευσης; Και τι γίνεται όταν προσβάλλει όχι μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους αλλά και όσους ανθρώπους παλεύουν με το «τέρας» μιας ψυχικής νόσου;

Κάπως έτσι και ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού αποφάσισε να δείξει ότι η αμετροέπεια είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αν κι έχει καταγγελθεί κατά καιρούς από την αντιπολίτευση για απρεπή συμπεριφορά, για ειρωνικά σχόλια και απαξιωτικές εκφράσεις, φαίνεται τώρα ότι πήγε ένα βήμα παραπάνω. Αλλο να αντιπαρατίθεσαι με πολιτικά επιχειρήματα κι άλλο να χαρακτηρίζεις τον αντίπαλό σου… σχιζοφρενή.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, λοιπόν, η κατάσταση προς το τέλος ξέφυγε και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί περίσσεψαν. Ετσι, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην δήμαρχος, Λίνα Ευσταθίου, προχώρησε σε καταγγελία και δεν θα το αφήσει έτσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της:

H λεκτική βία αποτελεί μορφή βίας και κακοποίησης. Η δε λεκτική ακράτεια και η υποτίμηση ενός ανθρώπου μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη όταν συνδυάζεται με την άσκηση εξουσίας και οπωσδήποτε δεν αποτελούν υγιή τρόπο έκφρασης. Είναι πραγματικά το λιγότερο λυπηρό να γινόμαστε μάρτυρες ανεπίτρεπτων συμπεριφορών και λεγομένων μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο που αποτελείται από γυναίκες και άνδρες οι οποίοι έχουν εκλεγεί από το λαό μεταξύ άλλων και για να διαφυλάττουν ηθικούς κανόνες και ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Άραγε, πώς θα αισθανόταν κανείς όταν τη στιγμή που παρακολουθούν όχι μόνο πολίτες αλλά και τα ίδια του τα παιδιά ο Δήμαρχος τον μεμφόταν ότι πάσχει από σχιζοειδή διαταραχή; Και ακόμη χειρότερα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο να μην ζητά από τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την σαρκαστική και ειρωνική φράση του αλλά και να διακόπτει βιαίως την συνεδρίαση χωρίς να μου επιτρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να προστατέψω την αξιοπρέπεια μου;

Θα ήταν πολύ εύκολο να μετατρέψω τον θύτη σε θύμα. Αφήνω όμως τον δήμαρχο κο Γιάννη Κοντζιά στην κρίση του κόσμου παραθέτοντας το ηχητικό απόσπασμα από την ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης.

Επίσης, δηλώνω πως η σιωπή δεν ταιριάζει σε κανέναν άνθρωπο και σε καμία γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά στη σφαίρα της δημόσιας ζωής. Θα στηλιτεύω οποιαδήποτε άδικη και ανάρμοστη συμπεριφορά, από όποιον κι αν προέρχεται και θα συνεχίσω να λέω αλήθειες όσο κι αν αυτές δεν είναι εύηχες για κάποιους. Με γνώμονα ότι ο δημόσιος λόγος πρέπει να είναι πολιτικός και μόνο, συνεχίζω να παλεύω για το καλό του τόπου μας μακριά από αντιπαραθέσεις που προσβάλλουν και τους ίδιους τους πολίτες επιζητώντας την συναίνεση και όχι την σύγκρουση.

Τέλος, επιφυλάσσομαι για την περίπτωση που στο μέλλον δεχθώ οποιαδήποτε σεξιστικού ή άλλου τύπου επίθεση.

Δείτε το βίντεο στο 1.20

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024