Τηλεδιάσκεψη της προέδρου της Κομισιόν με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τέθηκε επί τάπητος η επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επίδραση των νέων μεταλλάξεων του ιού.

Επιπλέον, συζητήθηκε η επικείμενη εξέταση των αιτημάτων για την έγκριση νέων εμβολίων (AstraZeneca και Sputnik-V), καθώς και η στρατηγική εμβολιασμών που εφαρμόζεται στα κράτη μέλη.

Τέλος, συζητήθηκαν μέτρα που θα κρατήσουν τα σύνορα ανοιχτά, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την πραγματοποίηση μόνο των απαραίτητων ταξιδιών.

«Η υγειονομική κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει πολύ σοβαρή. Υπάρχει λόγος να ελπίζουμε χάρη στα εμβόλια και οφείλουμε να διασφαλίσουμε ταχύτητα και επάρκεια στη διανομή τους. Αλλά υπάρχει και λόγος να ανησυχούμε από τις μεταλλάξεις του ιού. Είναι απαραίτητο να ενθαρρύνουμε μονάχα τα απαραίτητα ταξίδια, τόσο ανάμεσα στις χώρες, όσο και εντός αυτών. Ταυτόχρονα πρέπει να διατηρήσουμε ανοιχτή την κοινή αγορά. Πρέπει να παραμείνουμε εστιασμένοι στον στόχο και αποφασισμένοι να δώσουμε απαντήσεις» ανέφερε στο μήνυμά της η πρόεδρος της Κομισιόν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr