Δυνατότητα μετακίνησης θα έχουν οι φοιτητές προκειμένου να αποδεσμεύσουν το ακίνητο το οποίο ενοικιάζουν.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την ενημέρωση για την πανδημία, όπου μεταξύ άλλων έγινε γνωστό πως ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου, το πλαίσιο μετακίνησης θα πρέπει να είναι συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών, με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.
«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν» ανέφερε η υπουργός Παιδείας.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, «δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν νοικιασμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους να πάνε εντός 72 ωρών να αδειάσουν, ξενοικιάσουν τις φοιτητικές τους κατοικίες εφόσον το επιθυμούν, με απαραίτητο αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το TAXISNET».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59