Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Παπαευαγγέλου : Στις 6.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα - Τα μισά στην Αττική

Κοροναϊός – Παπαευαγγέλου : Στις 6.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα – Τα μισά στην Αττική

Για σταθεροποίηση της επιδιμιολογικής κατάστασης της χώρας τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

Για σταθεροποίηση της επιδιμιολογικής κατάστασης της χώρας τις τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, η κ. Παπαευαγγέλου υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 6.000 ενεργά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα, εκ των οποία τα μισά βρίσκονται στη Αττική.

Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει μείωση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλη την επικράτεια, κάτι πάντως που δεν παρατηρείται στην Αττική, όπου υπάρχει σταθεροποίηση.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων

Τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων είναι 467, ενώ σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 585 νέες λοιμώξεις.

Παράλληλα, στα νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν 1.500 νοσηλευόμενοι με Covid-19.

Θετικό το αποτύπωμα των εορτών

Επικαλούμενη σχετικά στοιχεία, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας υποστήριξε πως η έξαρση την οποία φοβόντουσαν οι επιστήμονες κατά την περίοδο των εορτών δεν συνέβη, ενώ η ίδια χαρακτήρισε πρόωρο κάποιο συμπέρασμα σχετικά με το αποτύπωμα της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου.

Μαγιορκίνης: Υποχώρηση της πανδημίας κατά 20% στην Αττική

Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως στην Αττική ο αριθμός των διαγνώσεων έδειξε υποχώρηση 20%.

Παρατηρούμε υποχώρηση στην ηλικιακή ομάδα των 65+, δήλωσε επίσης ο κ. Μαγιορκίνης προσθέτοντας πως: «Μπήκαμε σε μια περίοδο σταθεροποίησης και ύφεσης, την οποία κερδίσαμε με τόσο κόπο, είναι εύθραυστη και μπορεί να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Κοινωνική απόσταση, ατομική υγιεινή και χρήση της μάσκας είναι τα όπλα μας, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε: «Η συνδρομή όλων στην τήρηση των μέτρων έχει τεράστια σημασία».

Δείτε την ενημέρωση:

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024