Κρήτη : Στο επίκεντρο τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα
Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης
Τα θέματα της Κρήτης έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης Μανόλης Χνάρης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.
Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου συμμετείχαν όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή Τομέα της χώρας, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης γνωριμίας και καταγραφής των θεμάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.
Ο κ. Χνάρης αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα υλοποίησης του προγράμματος αναμπέλωσης, την επίσπευση των διαδικασιών για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, την αύξηση υπερδέσμευσης για την ένταξη των επιλαχόντων του υπομέτρου 4.1.1 (Σχέδια Βελτίωσης) καθώς και τη συμμετοχή των Περιφερειών στη διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ.Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης στους μελισσοκόμους, την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων προς τους κτηνοτρόφους, τους παραγωγούς κηπευτικών και πατάτας που έχουν πληγεί λόγω του covid-19.
Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με την δέσμευση του Υπουργού για συνεχή επικοινωνία με τους Αντιπεριφερειάρχες του Πρωτογενή Τομέα κάθε μήνα, με στόχο μια ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Περιφερειών για την επίλυση των προβλημάτων των Παραγωγών.
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε 10 σκάφη ανοιχτά της Κύπρου – Χάθηκε η επικοινωνία με πολλά ακόμη
- Γιάννης και Μαράια παίζουν μποξ και… προειδοποιούν γαμπρούς και νύφες των παιδιών τους: «Ερχόμαστε για σας»
- Εβδομάδα εξελίξεων στη Βουλή: Την Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών οι Δεμίρης και Τζαβέλλας για τις υποκλοπές
- Κάννες: Ηχηρή απουσία της Μπάρμπρα Στρέιζαντ – Γιατί ακύρωσε την εμφάνισή της
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)





























![Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/fca1f0c8-papas-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442