Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας

Σε απολογία καλούνται από την ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη περισσότερα από 100 άτομα, στελέχη τραπεζών και υπεύθυνοι ταμείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια των κομμάτων.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας. Η δικογραφία αρχικά είχε κλείσει  λόγω μη υποβολής μήνυσης από τις Τράπεζες.

Ωστόσο η δικογραφία επέστρεψε στη ανακρίτρια καθώς το δικαστικό συμβούλιο έκρινε με βούλευμά του ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη που επιφυλάσσει διαφορετική μεταχείριση για στελέχη των τραπεζών σχετικά με το αδίκημα της απιστίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση, δηλαδή για το αδίκημα της απιστίας σε σχέση με υπαλλήλους τραπεζών έχουν εκδοθεί και αντίθετα βουλεύματα που έχουν κρίνει συνταγματική τη ρύθμιση που ορίζει ότι η δίωξη σε βάρος τους δεν είναι αυτεπάγγελτη και απαιτείται η υποβολή έγκλησης.

Ωστόσο, για τις συγκεκριμένες αποφάσεις έχει ασκηθεί αναίρεση και εκκρεμεί η απόφαση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ όπως εκτιμάται οριστική λύση στο θέμα αυτό που αφορά τη συνταγματικότητα της διάταξης θα δώσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr