Αν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μπορούσε να δει πώς είναι η Αμερική το 2021, τότε «δεν θα πίστευε την έλλειψη προόδου» τόνισε ο Στίβι Γουόντερ

Αν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μπορούσε να δει πώς είναι η Αμερική το 2021, τότε «δεν θα πίστευε την έλλειψη προόδου» τόνισε ο Στίβι Γουόντερ.

Με αφορμή την συμπλήρωση 92 χρόνων από τη γέννηση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (στις 15 Ιανουαρίου) ο Γουόντερ σε βίντεο που ανήρτησε στα social media τόνισε: «Αγαπητέ δρ. Κινγκ, σε γνώρισα όταν ήμουν 14 ετών. Ήσουν αληθινός ήρωας και έγινες έμπνευση. Έχω ευλογηθεί γράφοντας τραγούδια ελπίδας, αγάπης και ώθησης, πολλά από αυτά εμπνευσμένα από τη ζωή σας. Περισσότερο από οποιοδήποτε βραβείο που έχω λάβει ποτέ, θέλω να ξέρετε ότι είμαι ευγνώμων για το πώς επηρεάσατε το δικό μου μέρος αγάπης, που μου επέτρεψε να προσπαθήσω να προωθήσω την αγάπη και την ισότητα».

Ο Γουόντερ συνέχισε, λέγοντας ότι παρόλο που η χώρα τιμά τη γέννηση του Κινγκ εδώ και δεκαετίες, δεν έχει τιμήσει πραγματικά το έργο του.

«Είναι επώδυνο να γνωρίζουμε ότι η βελόνα δεν έχει μετακινηθεί καθόλου. Για 36 χρόνια, είχαμε μια εθνική εορτή για να τιμήσουμε τα γενέθλια και τις αρχές σας, αλλά δεν θα πίστευες την έλλειψη προόδου. Αρρωσταίνω. Αρρωσταίνω με τους πολιτικούς που προσπαθούν να βρουν μια εύκολη λύση για ένα πρόβλημα που υπάρχει 400 χρόνια. Αρρωσταίνω από μερικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον Θεό ως ευκολία και όχι ως δέσμευση. Αρρωσταίνω από τα ψέματα και την εξαπάτηση που κυριαρχούν στην πραγματικότητά μας. Αρρωσταίνω που η αλήθεια αγωνίζεται να ακουστεί…».

Ο Γουόντερ είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια «επιτροπή αλήθειας» και κάλεσε τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να «ξεκινήσει επίσημη κυβερνητική έρευνα για να διαπιστώσει την αλήθεια της ανισότητας σε αυτήν τη χώρα. Αυτή η αλήθεια θα επικυρώσει την ιστορία και αυτή η επιτροπή θα προτείνει συμφιλίωση. Χωρίς αλήθεια, δεν μπορούμε να έχουμε λογοδοσία. Χωρίς λογοδοσία, δεν μπορούμε να έχουμε συγχώρεση. Χωρίς συγχώρεση, δεν μπορούμε να θεραπευτούμε», είπε.

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός τόνισε: «Όσοι ηγέτες δεν θα αναγνωρίσουν ή δεν αναγνωρίζουν την αλήθεια θα πρέπει να λογοδοτούν. Δρ. Κινγκ, αυτές οι στιγμές απαιτούν θάρρος, όπως έκανες εσύ και πλήρωσες το τίμημα…».

«Στο πνεύμα σας, καλώ όλους όσους βρίσκονται στη Γερουσία να πουν την αλήθεια και να ξεκινήσουν τη λογοδοσία, τη συγχώρεση και στη συνέχεια τη θεραπεία», κατέληξε ο Γουόντερ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr