Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η διαφορετική ορκωμοσία της προεδρίας Μπάιντεν – Φρούριο η Ουάσιγκτον χωρίς κόσμο η τελετή

ΗΠΑ: Η διαφορετική ορκωμοσία της προεδρίας Μπάιντεν – Φρούριο η Ουάσιγκτον χωρίς κόσμο η τελετή

Λίγες ώρες απομένουν για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και η Ουάσιγκτον θυμίζει φρούριο με χιλιάδες στρατιώτες στους δρόμους, μπλόκα και ελέγχους.

Λίγες ώρες απομένουν για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και η Ουάσιγκτον θυμίζει φρούριο με χιλιάδες στρατιώτες στους δρόμους, μπλόκα και ελέγχους.

Μέσα σε αυτό το πρωτοφανές κλίμα ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις πήραν μέρος σε μια συμβολική τελετή για τα θύματα της πανδημίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι προτεραιότητα της νέας αμερικανικής κυβέρνησης αποτελεί η υγιεινομική κρίση.

Ειδικότερα, στην κοινή εμφάνιση τους στην Ουάσινγκτον, ενόψει της ορκωμοσίας, ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις –μαζί με τους συζύγους τους- απέτισαν φόρο τιμής στους 400.000 Αμερικανούς που χάθηκαν στην πανδημία, με την πισίνα μπροστά από το Μνημείο του Λίνκολν να φωτίζεται συμβολικά.

Οι καμπάνες στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον χτύπησαν 400 φορές, την ώρα που στα σκαλιά του Καπιτωλίου, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι πρωτοστάτησε σε μία σεμνή τελετή μνήμης.

Λίγες ώρες πριν, ο Μπάιντεν εκφωνούσε συγκινημένος την τελευταία του ομιλία πριν αναλάβει καθήκοντα από το πολιτικό του προπύργιο, το Ντέλαγουερ.

Βουρκώνοντας ευχαρίστησε «τους φίλους» και την οικογένειά του που είχαν συγκεντρωθεί , σε μια βάση της Εθνοφρουράς που φέρει το όνομα του γιου του, του Μπο Μπάιντεν, ο οποίος πέθανε πριν από μερικά χρόνια από καρκίνο.

Το αντίο Τραμπ
Χωρίς καμία ονομαστική αναφορά στο διάδοχό του την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρέτησε τους Αμερικανούς, ενώ άφησε μάλιστα υπόνοιες μελλοντικής επιστροφής του.

Ο απερχόμενος πρόεδρος απένειμε χάρη σε 73 ανθρώπους, πρώην στενούς συνεργάτες και χορηγούς της προεκλογικής του εκστρατείας. Ανάμεσά τους ο Στιβ Μπάνον που κατηγορήθηκε πέρυσι για απάτη.

Την τελετή ορκωμοσίας που αρχίζει σε λίγες ώρες θα προστατεύσουν 25.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς, περισσότεροι από όσους βρίσκονται σήμερα σε Αφγανιστάν, Συρία και Ιράκ.

ΗΠΑ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024