Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λεβαντόφσκι και… δοκάρι έσωσαν την Μπάγερν – Λύτρωσε τη Λειψία ο Φόρσμπεργκ

Λεβαντόφσκι και… δοκάρι έσωσαν την Μπάγερν – Λύτρωσε τη Λειψία ο Φόρσμπεργκ

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σημειώνει ακόμη ένα τέρμα την εφετινή σεζόν, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε (0-1) από την έδρα της Άουγκσμπουργκ. Τυχεροί οι Βαυαροί, με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι στο 77΄. Επιστροφή στις νίκες για τη Λειψία, με τον Φόρσμπεργκ να λύνει τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Νάγκελσμαν.

Όσο έχει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν φοβάται τίποτα και κανέναν!

Ο Πολωνός επιθετικός έδωσε και πάλι τη λύση στην Μπάγερν Μονάχου, με την ομάδα του Φλικ να φεύγει με το τρίποντο (1-0) από την έδρα της Άουγκσμπουργκ. Ήταν το 22ο γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα για τον Λέβα που πετάει… φωτιές, με τους Βαυαρούς να παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης με 39 πόντους. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να λένε και… ευχαριστώ στο δοκάρι, με τον Φινμπόγκασον να αστοχεί από την άσπρη βούλα.

Επιστροφή στις νίκες για τη Λειψία, με την ομάδα του Νάγκελσμαν να επικρατεί δύσκολα (1-0) της Ουνιόν Βερολίνου. Στη 2η θέση και στο -4 από την Μπάγερν Μονάχου οι «Ταύροι».

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-1

Από πολύ νωρίς, η Μπάγερν Μονάχου προηγήθηκε στο σκορ. Στο 13ο λεπτό, οι Βαυαροί κέρδισαν το πέναλτι, μετά από χτύπημα του Κεντίρα στον Λούκας Ερναντές. Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 0-1 για την ομάδα του.

Στο 22′ η Μπάγερν έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Κίμιχ να περνά για τον Λεβαντόφσκι, αυτός άνοιξε για τον Γκνάπρι που πλάσαρε αλλά ο Γκίκεβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μίλερ έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Στο 75′  η Άουγκσμπουργκ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Παβάρ. Ο Φινμπόγκασον ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στα δοκάρι και σπαταλώντας την τεράστια ευκαιρία ισοφάρισης για τους γηπεδούχους. Κάπως έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκίκεβιτς, Όξφορντ, Γκουβελέου, Ουντουοκάι, Καλιγκιούρι, Κεντίρα (45′ Στρομπλ), Γκρουέθο, Ιάγο, Βάργκας (72′ Γιένσεν), Χαν (72′ Νιντερλέχνερ), Ρίχτερ (72′ Φιντμπόγκασον)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λούκας Ερναντές, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (66′ Σανέ), Μίλερ, Κομάν (80′ Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι (66′ Τολισό)

Λειψία-Ουνιόν 1-0

Η Λειψία επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, με την ομάδα του Νάγκελσμαν να ζορίζεται αρκετά.

Στο 37′ η Λειψία απείλησε με τον Σόρλοθ να περνά για τον Ενκουκού που από εξαιρετική θέση, κόπηκε τελευταία στιγμή.

Στο 70′ οι Ταύροι άνοιξαν το σκορ με τον Όλμο να περνά ωραία για τον Φόρσμπεργκ που με υπέροχο σουτ, έκανε το 1-0. Στο 86′ νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του Σόρλοθ, μετά από κόρνερ του Φόρσμπεργκ, αλλά ο Λούτε απέκρουσε. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Ουνιόν απείλησε, με τον Γκουλάστσι να σταματά τον Μπίλτερ.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσκι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Χάλτσενμπεργκ, Μουκιέλε (77′ Άνταμς), Καμπλ (60′ Φόρσμπεργκ), Σάμπιτσερ, Ανχελίνιο, Ενκουκού (87′ Χαϊντάρα), Όλμο (87′ Πόουλσεν), Σόρλοθ

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Λούτε, Φρίντριχ, Κνόχε, Χιούμπνερ (76′ Γκέντερ), Ρέιρσον, Άντριχ, Γκρίσμπεκ (81′ Εντό), Ίνγκβαρτσεν, Λενζ (81′ Γκίσελμαν), Τούχερτ (60′ Μπίλτερ), Αβονίγι (60′ Νταγιάκου)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Λειψία-Ουνιόν Βερολίνου 1-0
(70’ Φόρσμπεργκ)

Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-2
(32’ Σάλαϊ, 63’ Πέτερσεν – 6’ Γιουνές, 76’ αυτ. Σλότερμπεκ)

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-1
(13’ πεν. Λεβαντόφσκι)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Στουτγκάρδη 3-0
(27’ Κλος, 47’ αυτ. Κεμπφ, 86’ Ντόαν)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024