Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η σεξουαλική αγωγή είναι πολύ σημαντικό μάθημα στα σχολεία. Μέχρι αυτό να συμβεί και με την Ελλάδα, αυτά τα βιβλία θα σας βοηθήσουν σημαντικά

Βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας ή να τους τα κάνετε δώρο. Βιβλία που, στην συνέχεια, μπορείτε να κουβεντιάσετε παρέα. Βιβλία που ανοίγουν τον διάλογο γύρω από το σεξ, ένα θέμα για το οποίο ένα παιδί ντρέπεται να μιλήσει στις περισσότερες περιπτώσεις και ένας γονιός αισθάνεται ότι δεν ξέρει πώς να το κάνει με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο.

Αναζητήστε τα στα βιβλιοπωλεία, είναι ανοιχτά!

1.«To πρώτο μου βιβλίο για το σεξ» ενημερώνει τα παιδιά για το σεξ και τη σεξουαλικότητα με τρόπο άμεσο, τρυφερό και σαφή και αποτελεί τον τέλειο οδηγό για τους γονείς που θέλουν να δίνουν σωστές απαντήσεις στις πιο άβολες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά τους. Αναλύονται οι κοινωνικές και σεξουαλικές σχέσεις, οι ανατομικές διαφορές ανδρών και γυναικών, οι αλλαγές κατά την εφηβεία, η γονιμοποίηση και η εγκυμοσύνη, ο τοκετός, η δημιουργία οικογένειας, ενώ ξεδιαλύνονται λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το σεξ. Με εξαιρετική εικονογράφηση και κείμενα γραμμένα από ειδικούς, το βιβλίο αυτό αποτελεί την καλύτερη επιλογή ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά τον εαυτό τους και τους άλλους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα για εκείνες τις διαφορές που μας κάνουν μοναδικούς.

Κατάλληλο για πιο μικρά παιδιά

2.Ένας πλήρης οδηγός για εφήβους, αλλά και για ενήλικες. «Εδώ θα βρεις την απάντηση σε όσα πάντα ήθελες να μάθεις για το σεξ αλλά ντρεπόσουν να ρωτήσεις», είναι η βασική promo γραμμή του βιβλίου και δεν είνα καθόλου ψέμα. Σ’ έναν οδηγό γραμμένο σε μορφή λεξικού, η συγγραφέας δίνει συνοπτικές απαντήσεις σε ζητήματα που απασχολούν τον μέσο έφηβο και διαψεύδει μύθους γύρω από αυτά.

Είτε αρχίζει το παιδί σας μόλις τώρα να σκέφτεται το σεξ είτε έχει ήδη σεξουαλικές επαφές, τόσο αν είναι αγόρι όσο κι αν είναι κορίτσι, «το Βιβλίο του σεξ» θα αποδειχθεί πολύτιμος σύμβουλος.

Κατατοπιστικό και ευχάριστο στο ξεφύλλισμά του-ένα μικρό σεξλεξικό για παιδιά και εφήβους!

3. Πώς θα μάθουν τα παιδιά μας για το σεξ; Πώς θα αποφύγουν τα ψέματα, τις υπερβολές, τα σφάλματα; Πώς θα τα βοηθήσουμε να γίνουν υπεύθυνα σ’ έναν τόσο ουσιώδη τομέα της ζωής: Ίσως να προκαλεί έκπληξη ή και να φαντάζει ανάρμοστο ένας πατέρας να μιλά στην κόρη του για το σεξ. Παλιότερα, σίγουρα θα αποτελούσε σκάνδαλο: σήμερα όμως μια τέτοια συζήτηση είναι απαραίτητο μέρος της ενηλικίωσης. Ο ρόλος των γονιών έγκειται στο να φωτίσουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν τα παιδιά και να προσφέρουν τα περισσότερα και τα καλύτερα δυνατά εφόδια για την ευτυχία τους. Το σεξ παραμένει από πολλές πλευρές ένα μυστήριο και είμαστε όλοι γεμάτοι ερωτήματα: οι αλήθειες συσκοτίζονται από τις πολιτισμικές συνήθειες και τα κοινωνικά ήθη, ενώ δεν είναι λίγες οι προκαταλήψεις. Στο «Μιλώντας για το σεξ στην κόρη μου» έχουμε μια ελεύθερη συζήτηση, έναν διάλογο σωκρατικής ατμόσφαιρας, ανάμεσα σ’ έναν πατέρα-επιστήμονα και σε ένα δεκατριάχρονο κορίτσι: μιλάνε για το σεξ, για τον έρωτα, για τη σωματική απόλαυση, για τους κινδύνους και για τα όρια της ελευθερίας. Σε έναν πολιτισμό όπου το σεξ βρίσκεται παντού, ο νέος άνθρωπος νιώθει συχνά χαμένος και, καθώς δεν είναι εύκολο να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του, αυτοσχεδιάζει. Στη φάση αυτή, καλούμαστε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας πώς λειτουργούν τα πράγματα που κάποτε αποτελούσαν κοινωνικό ταμπού και καλύπτονταν από σιωπή και μισόλογα.

Ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή μας, ακόμα και αν δεν έχουμε παιδιά στα οποία θέλουμε να μιλήσουμε για το σεξ

4. Το «Μα…τι μου συμβαίνει;» αυτό δίνει απαντήσεις σε όλες εκείνες τις αμήχανες ερωτήσεις για τις αλλαγές που παρατηρεί ένα παιδί στο σώμα του και στην ψυχολογική του διάθεση κατά την προεφηβεία και την εφηβεία. Η θεματική του ξεφεύγει κάποιες φορές από τον πυρήνα του σεξ και αναφέρεται σε ζητήματα αυτοπεποίθησης, διαχείρισης κρίσεων στις φιλίες κλπ, αλλά και αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα για το παιδί σας.

Απλά απολαυστικό, αστείο, τρυφερό, πολύ χρήσιμο

5. Το αλκοόλ σκοτώνει πράγματι τα εγκεφαλικά κύτταρα;  Τι είναι το σημείο G;  Πώς νιώθεις όταν έχεις οργασμό;  Πόσων χρονών πρέπει να είμαι για να αγοράσω προφυλακτικά;  Τι είναι το στοματικό σεξ;  Στο βιβλίο δίνονται απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα 95 «τρομακτικά» ερωτήματα, τα οποία απασχολούν όλους τους εφήβους, ωστόσο λίγοι έχουν το θάρρος να τα θέσουν. Με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς επικριτικό πνεύμα, οι συγγραφείς  του «100 ερωτήσεις που δεν θα έκανες ποτέ στους γονείς σου» δίνουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις με μια συναρπαστική και διασκεδαστική προσέγγιση, σβήνοντας το στίγμα των θεμάτων ταμπού.

Πανέξυπνο βιβλίο, που δεν θα χροταίνετε να διαβάζετε κι εσείς, εκτός από τον έφηβο γιο ή κόρη σας

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr