Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλλη Στάη: «Έχω πέσει κι εγώ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης»

Έλλη Στάη: «Έχω πέσει κι εγώ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, αναφέρθηκε στην απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να δημοσιοποιήσει την κακοποίηση που δέχτηκε τόσο η ίδια όσο και συναθλήτριά της

Την ευκαιρία σε πολλές γυναίκες που έχουν υποστεί παρόμοιες πράξεις να βγουν μπροστά και να μιλήσουν, έδωσε η καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, αναφέρθηκε στην απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να δημοσιοποιήσει την κακοποίηση που δέχτηκε τόσο η ίδια όσο και συναθλήτριά της.

«Όλοι ξέραμε ότι σε επαγγελματικούς χώρους αυτά συνέβαιναν. Οι ακρότητες της εκμετάλλευσης και της βίας που ασκούνται πάνω σε νέες κοπέλες, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά».

«Ήρθε η ώρα» είπε η γνωστή δημοσιογράφος αναφερόμενη στο μομέντουμ των καταγγελιών.

«Μου έχει τύχει και μένα»

Η Έλλη Στάη αναφέρθηκε και στο δικό της περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης πριν από χρόνια. «Μου είχε τύχει και μένα πριν χρόνια, με απειλή δε θα βρεις αλλού δουλειά».

Η δημοσιογράφος μίλησε για τη δυσκολία που έχουν οι γυναίκες να μοιραστούν παρόμοια περιστατικά, αφού πολλές φορές η φωνή τους πέφτει στο κενό, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που λοιδορούνται. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αναφέρεις, να το δημοσιοποιήσεις, γιατί απλά δεν υπήρχε αυτή η αποδοχή».

Περιγράφοντας το περιστατικό που της συνέβη, θυμήθηκε παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν σε συναδέλφους της. «Έβλεπα νέα κορίτσια, τα οποία, μεγάλος τηλεοπτικός παράγοντας, τους έλεγε ‘κάνε μια στροφή, να δω τα οπίσθιά σου’ και αυτό πολύ συχνά γινόταν ενώπιον πολλών ανθρώπων».

Η Έλλη Στάη επισήμανε ότι πρέπει να περάσει χρόνο για να καταγγείλει κανείς τέτοιες πράξεις, αφού το θύμα πρέπει να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί αλλά και πώς θέλει να κινηθεί στη συνέχεια.

«Είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση».

Δείτε όσα είπε στο MEGA

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024