Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό το τραγικό λάθος οδηγεί μια σχέση στον...χωρισμό

Αυτό το τραγικό λάθος οδηγεί μια σχέση στον…χωρισμό

Όταν τελειώνει μια σχέση πολλές είναι οι περιπτώσεις που σκεφτόμαστε αν κάναμε κάτι λάθος και έγινε αυτός ο χωρισμός

Μια σχέση οδηγείται σε χωρισμό θα σκεφτείς, όταν γίνονται πολλά λάθη ταυτόχρονα. Αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβεί έτσι σε όλες τις περιπτώσεις.

Απιστία

Είναι το λάθος ή κατάσταση ή όπως θέλετε πείτε το, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε χωρισμό στις περισσότερες περιπτώσεις. Το γιατί δεν επιδέχεται μόνο μία απάντηση.

Η απιστία δημιουργεί λειτουργικά και δομικά προβλήματα σε μια σχέση καθώς ταράζει μια για πάντα την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία μεταξύ των δύο ανθρώπων που είναι σε σχέση.

Ειδικά από την πλευρά και την ψυχολογική θέση του ατόμου στο οποίο ο άλλος ήταν άπιστος, δημιουργούνται συχνά εμμονές, άγχη, φοβίες, ακόμη και άρνηση του ίδιου του του εαυτού (ότι δεν αξίζει κλπ).

Η απιστία είναι ένα τραυματικό ψυχολογικά γεγονός, το οποίο αφήνει το «σημάδι» του για πάντα σε έναν άνθρωπο που την υφίσταται. Βλέπει ενδεχομένως και στις επόμενες σχέσεις του τον επόμενο «άπιστο σύντροφο» που ενδεχομένως δεν είναι καν άπιστος.

Οδηγεί το άτομο σε μια μορφή απελπισίας που τις περισσότερες φορές συνοδεύεται με μείωση της αυτοπεποίθησής του, με την άρνηση να δεχθεί ότι δε φταίει το ίδιο για την απιστία που άλλος έκανε.

Καταστρέφει τον ρομαντισμό, την αλήθεια, την πραγματικότητα της σχέσης με αποτέλεσμα όσο και να πει το άτομο που δέχθηκε αυτήν την κατάσταση, ότι θα προσπαθήσει να συγχωρήσει, να δεχθεί κλπ. να καταλήγει να χωρίζει.

Η απιστία είναι η πιο μη απαραίτητη πράξη στα πλαίσια μιας σχέσης. Είναι επίσης τελείως αδικαιολόγητη. Το άτομο που την κάνει μπορούσε και είχε το ελεύθερο να χωρίσει. Το ότι δεν το έκανε λέει πολλά για το ίδιο.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024