Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μελάνια Τραμπ δεν θα ξεναγήσει την Τζιλ Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Η Μελάνια Τραμπ δεν θα ξεναγήσει την Τζιλ Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Στα χνάρια του συζύγου της, ο οποίος δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, η Μελάνια Τραμπ δεν θα υποδεχτεί την Τζιλ Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Μία μέρα απομένει για την τελετή ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με μεγάλους απόντες το απερχόμενο προεδρικό ζεύγος Τραμπ.

Μία τελετή διαφορετική από όλες τις άλλες τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορoναϊού και των αιματηρών γεγονότων που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο αλλά και της απουσίας του απερχόεμνου προέδρου από την ορκωμοσία.

Η μετάβαση της εκτελεστικής εξουσίας θα γίνει παρουσία λίγων. Μάλιστα, την απουσία του από την αυριανή τελετή ορκωμοσίας έχει ήδη ανακοινώσει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ θα είναι ο αμερικανός πρόεδρος μετά από 152 χρόνια, που δεν θα παραβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του, Τζο Μπάιντεν.

Την «πλάτη» της στο ζεύγος Μπάιντεν φαίνεται πως γυρίζει και η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μελάνια Τραμπ δεν θα ξεναγήσει την Τζιλ Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, σπάζοντας και αυτή με τη σειρά μια παράδοση 100 και πλέον ετών.

Οι Τραμπ, σύμφωνα με τον Independent, θα αναχωρήσουν λίγες ώρες νωρίτερα για τη Φλόριντα, ενώ τους Μπάιντεν αναμένεται να υποδεχθούν στον Λευκό Οίκο υπηρεσιακοί παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι παρά την κόντρα μεταξύ των αντρών τους, η Μισέλ Ομπάμα είχε υποδεχτεί με χάρη και ευγένεια τη Μελάνια πριν τέσσερα χρόνια στην προεδρική κατοικία.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Μελάνια

Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά αποχαιρέτισε τον αμερικανικό λαό η Μελάνια Τραμπ, καθώς ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο.

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε η Μελάνια και υπέβαλλε τα σέβη της στον στρατό, τους εργαζόμενους στις δυνάμεις ασφαλείας και σε εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

«Να είστε παθιασμένοι με ό,τι κάνετε αλλά πάντα να θυμάστε πως η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση και ποτέ δεν είναι δικαιολογημένη», σημείωσε.

«Ζητώ από όλους τους αμερικανούς με προσοχή και με βάση την κοινή λογική να προστατεύσουν τους ευάλωτους, καθώς εκατομμύρια εμβολίων είναι πλέον διαθέσιμα», πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Μαζί, σαν μια εθνική οικογένεια μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε το φως της ελπίδας για τις μελλοντικές γενιές και να μεταδώσουμε την αμερικανική κληρονομιά ανάταξης του έθνους μας ακόμη υψηλότερα μέσα από το πνε3ύμα του θάρρους, της καλοσύνης και της πίστης».

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου για το προνόμιο να υπηρετήσω ως η Πρώτη Κυρία σας. Προς όλους τους ανθρώπους αυτής της χώρας: Θα είστε για πάντα στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ. Ο Θεός να ευλογεί εσάς και ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Η Πρώτη Κυρία δεν έκανε καμιά αναφορά στην νέα διακυβέρνηση Μπάιντεν.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024