Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βήμα – βήμα οι αποφάσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Βήμα – βήμα οι αποφάσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Βήμα - βήμα θα γίνεται η απελευθέρωση των δραστηριοτήτων, με τους ειδικούς να δίνουν προτεραιότητα στις οικονομικές δραστηριότητες. Στο τραπέζι βρίσκονται ήδη τα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν τον Φεβρουάριο. Το μεγάλο αγκάθι πάντως είναι η εστίαση...

Βήμα – βήμα θα γίνεται η απελευθέρωση των δραστηριοτήτων, με τους ειδικούς να δίνουν προτεραιότητα στις οικονομικές δραστηριότητες. Στο τραπέζι βρίσκονται ήδη τα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν τον Φεβρουάριο. Το μεγάλο αγκάθι πάντως είναι η εστίαση.

Τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη χρειάζονται οι επιστήμονες για να μετρήσουν την επίπτωση τους ανοίγματος δημοτικών και λιανεμπορίων, προκειμένου να βγάλουν από τον πάγο επιπλέον δραστηριότητες. Σε κάθε περίπτωση πάντως προτεραιότητα θα έχουν οι οικονομικές δραστηριότητες, με τα σχολεία να πηγαίνουν πιο πίσω.

«θα πρέπει να μετρηθεί η επίπτωση και του ανοίγματος των δημοτικών και του μερικού ανοίγματος της αγοράς, και κατόπιν οι επιδημιολόγοι θα λάβουν τις αποφάσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι σε σειρά. Δεν μπορώ να σας πω αν η επιτροπή στη σύσκεψη της Παρασκευής θα αποφασίσει κάποιο περαιτέρω άνοιγμα»

Στη σύσκεψη της Παρασκευής οι επιστήμονες θα δουν αν είναι πρόσφορο το έδαφος για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων με παράλληλη απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός περιφερειακών ενοτήτων. Αν δώσουν το πράσινο φως τότε στα χιονοδρομικά θα επιτρέπονται μόνο αθλητικές δραστηριότητες και δεν θα λειτουργούν σαλέ και εστιατόρια.

Πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων θα είναι η 1η Φεβρουαρίου. Αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ακολουθήσει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους όμως και με την προϋπόθεση να υπάρχουν μόνο καθήμενοι.

Όλα θα εξαρτηθούν από τους δείκτες τις επόμενες δύο εβδομάδες. Εκείνο πάντως που δεν θα αλλάξει είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024