Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χιμένεθ έφερε τις χειμερινές εκπτώσεις

Ο Χιμένεθ έφερε τις χειμερινές εκπτώσεις

Το μικρό νικηφόρο σερί που πέτυχε η ΑΕΚ με την έλευση του Ισπανού, ήταν αρκετό για να ανακρούσει πρύμναν ο Τίγρης στις μεγαλόσχημες «διαρροές» για σοβαρή μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο… τα πάντα ρεί. Τίποτα δεν είναι σταθερό. Κυρίως οι γνώμες, οι οποίες μεταβάλλονται σε λίγες ώρες. Χωρίς προκάλυμμα, ακόμα και αν η προηγούμενη άποψη παίζει… ξύλο με την επόμενη.

Για παράδειγμα, η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού από την ΑΕΚ. Τι μαθαίναμε από τα ρεπορτάζ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας; Πως ο Μανόλο Χιμένεθ δεν υπολογίζει τον Χνιτ, ο οποίος έψαχνε ομάδα για να πάει δανεικός. Και ότι η Ένωση θα κινηθεί για μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας. Και εννοείται πως πρόλαβε να γραφτεί το όνομα του συνήθη υπόπτου, Όγκνιεν Βράνιες, με τον οποίο υποτίθεται ότι θα προγραμματιζόταν επαφή.

Τελικά, τα δεδομένα άλλαξαν το απόγευμα της Δευτέρας. Ως δια μαγείας, ο Χιμένεθ πιστεύει στον Χνιτ και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει ανάγκη για απόκτηση στόπερ τον Ιανουάριο…

Φυσικά, η Ένωση δεν διέδιδε ότι αναζητεί στην αγορά μόνο έναν ποιοτικό στόπερ. Αλλά και έναν καλό τερματοφύλακα, αφού δεν φαινόταν να καλύπτεται από τον Παναγιώτη Τσιντώντα. Οπότε, γινόταν ένα «σκανάρισμα» και για γκολκίπερ.

Άρα, είχαμε τρεις μεταγραφές στο σύνολο… Δεξιό μπακ, στόπερ και τερματοφύλακα. Αλλά αυτές… last year. Πριν το μικρό σερί των τριών νικών που πέτυχε η ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο. Βέβαια, όσοι μας διαβάζετε, σας το είχαμε γράψει εγκαίρως…

Τώρα, μία μεταγραφή και αν… Υποχρεωτικά, μάλλον. Γιατί ο Χιμένεθ δεν έχει άλλον παίκτη στο δεξιό άκρο της άμυνας. Ξέμεινε με τον Μιχάλη Μπακάκη, τον Βασιλαντωνόπουλο δεν τον εκτιμά ο Ισπανός και τον έχει στο περιθώριο, ενώ τον Παουλίνιο τον τελείωσε ο Μελισσανίδης. Άρα, δεν βγαίνει το μέτρημα…

Φυσικά, η εξήγηση είναι απλή και ορατή για όποιον θέλει να τη δει. Η επικοινωνιακή ανάγκη δεν υφίσταται πλέον. Ο Χιμένεθ το έστρωσε το πράγμα, η πίεση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό εκτονώθηκε και οι μουρμούρες για τον Δημήτρη Μελισσανίδη είναι λίγες. Οι πιο πολλοί οπαδοί της αποδέχτηκαν την απώλεια (και αυτού) του τίτλου και προσαρμόστηκαν στην πραγματικότητα.

Όταν την άκουσε από την οργή του κόσμου ο Τίγρης, διέδωσε την ιστορία ότι θα κάνει ποιοτικές μεταγραφές. Μπακ του ενός εκατομμυρίου ευρώ γράφτηκε, ο Λαλά, επαφή του Παναγιώτη Κονέ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο επιβεβαίωσε η Ένωση και διάφορα ωραία…

Όμως, αυτά μας τελείωσαν… Δεν ψάχνει πια για στόπερ η Ένωση και για να δικαιολογήσει τη μεταστροφή, επικοινωνεί ότι πρόκειται για κοινή απόφαση του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Ποιος ξέρει, ίσως ο Χνιτ ξαφνικά αρχίσει να μαρκάρει αποτελεσματικά και η ευπάθεια του Τσιγκρίνσκι στους τραυματισμούς να εξαλειφθεί… Το σίγουρο είναι πως ο Χιμένεθ με τη δουλειά του και τις νίκες της ΑΕΚ, έφερε πρόωρα τις εκπτώσεις στις ανάγκες της Ένωσης.

Τελειώνει και ο Γενάρης, οπότε σε λίγο θα διαβάσουμε πως δεν βρέθηκε κάτι καλό, ο χρόνος πιέζει, η ΑΕΚ δεν θα πάρει παίκτη για να πάρει και όλα αυτά τα χιλιοτραγουδισμένα… Άντε, με κάνα δανεικό δεξιό μπακ να τη βγάλει η Ένωση για το επόμενο εξάμηνο.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024