«Τεχνικές συνομιλίες» μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στις Βρυξέλλες έγιναν σήμερα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Τεχνικές συνομιλίες» μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στις Βρυξέλλες έγιναν σήμερα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ανατολική Μεσόγειος

Η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ και το βασικό αντικείμενο των συνομιλιών ήταν στο πλαίσιο του μηχανισμού για την αποσυμπίερση των εντάσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας που είχε αποφασίσει η Βορειοατλαντική συμμαχία πριν από μερικούς μήνες.

Στις σχετικές ανακοινώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου επαφών που ξεκίνησε από το περασμένο φθινόπωρο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το ΝΑΤΟ είχε προχωρήσει στη δημιουργία αυτού του μηχανισμού ώστε «να μειώσει τον κίνδυνο ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο» και «περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, για τη διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα».

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τουρκικές και ελληνικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες πραγματοποίησαν μια σειρά τεχνικών συνομιλιών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu πηγέ του τουρκικού ΥΠΕ επεσήμαναν ότι «ο πρόεδρός μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ συμφώνησαν να επανεκκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις των στρατιωτικών επιτελείων Τουρκίας κι Ελλάδας ενόψει της έναρξης των διερευνητικών επαφών. Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν σήμερα στις 3 στις Βρυξέλλες».

Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες των στρατιωτικών αντιπροσωπειών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ γίνονται λίγο πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr