Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Σταυρό του Νότου. Η είδηση μέχρι εδώ αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό.

Πριν όμως αρχίσουμε τα τηλέφωνα για να συντονίσουμε την παρέα και να κλείσουμε τραπέζι εγκαίρως έρχεται η λέξη live streaming και μας προσγειώνει.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα κάνει ποδαρικό στις ζωντανές εμφανίσεις της χρονιάς. Και εμείς θα είμαστε εκεί –χωρίς να είμαστε πραγματικά- θα τραγουδάμε μαζί τους αλλά χωρίς να μας ακούει.

Όλα αυτά θα συμβούν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ζωντανά από τον Σταυρό του Νότου.

Ο Μίλτος περιμένει με μεγάλη χαρά αυτή την συναυλία, χωρίς να σκέφτεται τα άδεια καθίσματα.

«Το χωρίς κόσμο θα το αντιμετωπίσω όταν το δω. Αυτή τη στιγμή είμαι ενθουσιασμένος που θα βγω από το σπίτι να πάω να τραγουδήσω. Το γεγονός ότι θα είναι χωρίς κόσμο δεν θέλω να μουτζουρώσει τη χαρά μου.Είναι σαν να πηγαίνω να κάνω εκπομπή στην τηλεόραση. Έχω κάνει δεκάδες στη ζωή μου. Δεν μπορώ να σου πω ότι πέρασα καταπληκτικά αλλά είναι ένα κομμάτι της εργασίας μου. Έτσι το αντιμετωπίζω μέσα μου.

Το κλίμα βέβαια θα είναι διαφορετικό και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί τελείως. «Φυσικά υπάρχει η ιδιότυπη συνθήκη ότι μπορεί να είναι 2.000-3.000 κόσμου που να παρακολουθούν την παράσταση και πρέπει να απευθύνομαι στον καθένα ξεχωριστά. Το οποίο είναι περίεργο αλλά και γοητευτικό. Δεν θα τους βλέπω ως κοινό αλλά ως πρόσωπα.

«Εμείς θα τραγουδάμε, αλλά εσείς πώς θα μας ακούς;» τον ρωτάω με την γνώση ότι οι άνθρωποι που είναι πάντα στις κερκίδες των συναυλιών του, οι δικοί του άνθρωποι, είναι για αυτόν έμπνευση και δύναμη μαζί. «Δεν θα σας ακούω. Θα φτιάχνω εικόνες στο κεφάλι μου, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μου» απαντάει ο Μίλτος με την ίδια αισιοδοξία.

Όσον αφορά τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη συναυλία είναι μάλλον οι προφανείς. Μας έλειψε και του λείψαμε. Και αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος να συναντηθούμε, ας τον ακολουθήσουμε.

«Από τη μια μεριά είναι αυτό λέμε κατ’ απαίτηση του κοινού, το οποίο είναι κλισέ αλλά ισχύει και από την άλλη είναι και δική μου ανάγκη. Να δω την ορχήστρα μου ξανά, έχω να τους δω δυόμισι μήνες, έχω πεθυμήσει να πω τα τραγούδια μου, να έρθουμε σε μια επικοινωνία έστω και αυτής της μορφής. Με ενθουσιασμό το αντιμετωπίζω» αναφέρει ο ίδιος.

Και το καλοκαίρι; Θα τα πούμε άραγε από κοντά; «Είναι πια μια εποχή στην οποία αισιοδοξούμε ότι το καλοκαίρι θα συναντηθούμε. Έχουμε αρχίσει κάπως να μισοτρώμε από το χρόνο που πλησιάζει να βρεθούμε. Μπορεί να μην είναι τον άλλο μήνα αλλά όταν φτιάξει ο καιρός έχουμε όλοι την αισιοδοξία ότι θα συναντηθούμε και ότι θα κάνουμε συναυλίες έστω με κάποια μέτρα προφύλαξης όπως πέρυσι. Αν πάνε καλά οι εμβολιασμοί πιστεύω ότι το καλοκαίρι κάποια επικοινωνία θα έχουμε από κοντά».

Σχετικά με την επιλογή του χώρου η αγάπη του Πασχαλίδη για τον Σταυρό ήταν καταλυτική στην απόφασή του. «Υπήρξαν και άλλες επιλογές για θέατρα και άλλους χώρους, γοητευτικές οι περισσότερες. Αλλά έστω και για γούρι δεν γίνεται να περάσει μια χρονιά και να μην τραγουδήσω στο Σταυρό. Να μην πάω στο καμαρίνι μου, να μην δω τη σκάλα που κατεβαίνει στη σκηνή, δεν γίνεται».

Ο δίσκος «Στη χώρα των αθώων» που κυκλοφόρησε ο Μίλτος την περασμένη Άνοιξη θα βγει τον επόμενο μήνα σε βινύλιο. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι προτιμάει πια την ψηφιακή αναπαραγωγή. Ο δίσκος, παρόλο που δεν έχει παιχτεί ουσιαστικά σε ζωντανές εμφανίσεις, έχει αγαπηθεί ήδη από το κοινό.

«Δεν είμαι λάτρης του βινυλίου. Θεωρώ ότι καλώς περάσαμε στην ψηφιακή εποχή γιατί η αναπαραγωγή του ήχου είναι απείρως καλύτερη. Έχω πολλά βινύλια που τα αγαπώ πολύ συναισθηματικά αλλά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις θα βάλω να ακούσω κάτι σε βινύλιο γιατί το cd ή άλλοι τρόποι για μένα είναι πιο καλοί πια. Έχω γύρω στους 1.000 δίσκους αλλά στην ηχητική τους μετάδοση τους βρίσκω προβληματικούς. Γενικά προτιμώ την ψηφιακή αναπαραγωγή. Παρόλο που όταν ηχογραφώ στο στούντιο μου αρέσει ο αναλογικός ήχος, αλλά στο σπίτι προτιμώ τον ψηφιακό» αναφέρει ο Μίλτος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr