Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ: Σαφές «μήνυμα» στην Τουρκία

Κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ: Σαφές «μήνυμα» στην Τουρκία

Καμία βραχονησίδα, καμία σπιθαμή ελληνικού εδάφους, ανυπεράσπιστη όσο μακριά κι αν είναι, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μέσα και από την κοινή άσκηση που πραγματοποίησαν με άνδρες και ελικόπτερα της 101ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ

Καμία βραχονησίδα, καμία σπιθαμή ελληνικού εδάφους, ανυπεράσπιστη όσο μακριά κι αν είναι, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μέσα και από την κοινή άσκηση που πραγματοποίησαν με άνδρες και ελικόπτερα της 101ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ.

Η άσκηση αυτή ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και για τις δύο πλευρές.

Η άσκηση αυτή ήταν και ένα μήνυμα ενδυνάμωσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες και ενώ η Τουρκία παρά το γεγονός ότι πλησιάζει η ημέρα επανέναρξης των διερευνητικών επαφών συνέχισε και σε στρατιωτικό επίπεδο τις προκλήσεις δεσμεύοντας τρεις περιοχές στο Αιγαίο για σχεδόν όλο το 2021.

Η Τουρκία προσπαθώντας να δείξει καλό πρόσωπο απέναντι στην ΕΕ απέσυρε και το Μπαρμπαρός από την Κυπριακή ΑΟΖ

Μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας με κοινή άσκηση ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων απέστειλε η Αθήνα ιγα την
για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Από την άλλη, κρατείστε ότι η Άγκυρα συνεχίζει τον χορό των προκλήσεων, δεσμεύοντας για ασκήσεις θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο για όλο σχεδόν το 2021… και τούτο λίγο πριν την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών.

Δεν αλλάζει την αναθεωρητική της ατζέντα η Τουρκία, αφού έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών και χρησιμοποίησε ξανά τη φράση «γαλάζια πατρίδα»

Το γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο Ερντογάν ψάχνει φίλους παντού και ότι δε θα έχει τις σχέσεις που είχε με τον Τραμπ. Οι Βρυξέλλες προωθούν ένα κλίμα διαλόγου με την Τουρκία, αλλά σε καμία περίπτωση δε θέλουν να δώσουν λευκή επιταγή, διότι έχει αποδειχθεί απρόβλεπτος μέχρι στιγμή ο Ερντογάν.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024