Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα mind games του Σόλσκιερ και το εντυπωσιακό εκτός έδρας ρεκόρ της Γιουνάιτεντ

Τα mind games του Σόλσκιερ και το εντυπωσιακό εκτός έδρας ρεκόρ της Γιουνάιτεντ

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται στο Άνφιλντ την Κυριακή στο μεγαλύτερο ντέρμπι του Νησιού, με τους κόκκινους διαβόλους να έχουν το μομέντουμ. Ο Σόλσκιερ σαν άλλος Σερ Άλεξ και τα 7/8 διπλά που «τρομάζει» τον Κλοπ.

Η Λίβερπουλ υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής (17/1, 18:30) στο Άνφιλντ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο απόλυτο ντέρμπι του βρετανικού ποδοσφαίρου. Οι δυο μισητές αντίπαλοι συγκρούονται στο γήπεδο της πρωταθλήτριας σε ένα ματς με ειδικό βάρος και κυρίως με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού παρότι είναι «αιώνιοι» αντίπαλοι μόλις 8 φορές στην ιστορία τους έχουν «μονομαχήσει» για τον τίτλο. Και φαίνεται πως φέτος είναι μια από αυτές.

Οι κόκκινοι διάβολοι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 17 αγωνιστικές με 36 βαθμούς, ενώ η Λίβερπουλ είναι δεύτερη στους 33 με τα ίδια παιχνίδια. Οι κόκκινοι των πολλών απουσιών ειδικά στην αμυντική γραμμή θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, ενώ αντίθετα η Γιουνάιτεντ θέλει μετά τη Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εποχή να επιστρέψει στην κορυφή.

Το αυριανό ντέρμπι λοιπόν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τους Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Γιούργκεν Κλοπ να προσπαθούν με τον τρόπο τους να αποβάλλουν το άγχος και το βάρος του φαβορί από τους παίκτες τους. Το μομέντουμ δεδομένα είναι υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι, με τη Λίβερπουλ από την άλλη λόγω της τελευταίας τριετίας να θεωρείται αναμφίβολα ως φαβορί.

Η ομάδα του Κλοπ δεν είναι σε καλό φεγγάρι, η Γιουνάιτεντ από την άλλη «πυροβολάει» ειδικά εκτός έδρας και όλα δείχνουν πως το απόλυτο ντέρμπι θα προσφέρει τεράστιες συγκινήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νορβηγός τεχνικός της Γιουνάιτεντ έδωσε ξεκάθαρα τον ρόλο του φαβορί στη Λίβερπουλ, όμως είναι εκείνη το φαβορί με το εκτός έδρας ρεκόρ της ομάδας του και κυρίως το μομέντουμ των τελευταίων δυο μηνών;

Η απάντηση είναι mind games, αυτό κάνει ο Σόλσκιερ, αφού όπως θα δείτε και στον πίνακα η Γιουνάιτεντ με βάση τη φετινή σεζόν, ίσως έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα πριν το παιχνίδι. Οι κόκκινοι διάβολοι έχουν εντυπωσιακό ρεκόρ εκτός έδρας φέτος με 7 νίκες σε 8 ματς και μόλις μια ισοπαλία, αυτή στην έδρα της Λέστερ. Για την ακρίβεια η Γιουνάιτεντ έχει ακριβώς ίδιο ρεκόρ μακριά από το Ολντ Τράφοντ, με αυτό που έχει η Λίβερπουλ στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ η οποία θα έχει ένα σωρό απουσίες, δεν θα έχει τον κόσμο της και θα έχει και το απόλυτο «πρέπει» για τη νίκη ούσα στο -3 από την μισητή αντίπαλο.

Οπότε ο Σόλσκιερ με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να αποβάλει το άγχος για την ομάδα του με όσα δήλωσε, αφού κατά βάση μίλησε για τα προηγούμενα χρόνια και τις ήττες της ομάδας του στο Άνφιλντ τις χρονιές που διέπρεπε η αρμάδα του Κλοπ και όχι με βάση τα φετινά αποτελέσματα. Φαβορί δεν υπάρχει σε συγκεκριμένα παιχνίδια, αλλά αν υπήρχε τότε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σίγουρα δεν θα ήταν αουτσάιντερ, αφού και για δυο αποτελέσματα παίζει και «τρέχει» ένα μοναδικό σερί και είναι πλήρης για το «άδειο» Άνφιλντ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024