Εμφανώς καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες ο 53χρονος σταθμάρχης, που δέχθηκε ξυλοκοπήθηκε άγρια, από δύο άτομα στο σταθμό του Μετρό της Ομόνοιας, όταν τους έκανε παρατήρηση γιατί δεν φορούν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα.
Ο άτυχος άνδρας, που έχει υποστεί κατάγματα στα πλευρά και το πρόσωπο, επισκέφθηκε τον γναθοχειρουργό επέστρεψε για να αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας του.
Περιγράφοντας την τραγική εμπειρία του, την χαρακτήρισε σαν κακό όνειρο, ενώ ευχήθηκε «να είναι καλά τα παιδιά που με χτύπησαν».
«Ήταν ένα κακό όνειρο, πρέπει να πάω στον γιατρό και δεν μπορώ να μιλήσω… Υγεία και ανθρωπιά, τίποτα άλλο» είπε αρχικά.
Και συνέχισε, αναφερόμενος στους δυο δράστες: «Για τα δύο παιδιά που με χτύπησαν δεν έχω να πω κάτι, να είναι καλά, τίποτα άλλο! Πρέπει να φύγω, να πάω στο νοσοκομείο».
Οι κάμερες στο μετρό της Ομόνοιας κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών της άγριας επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη. Η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτόποίησή τους και είναι ζήτημα ωρών η σύλληψή τους, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι δυο δράστες της επίθεσης, να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους ή να είναι ακόμη και αδέλφια.
Οι δράστες φορούσαν παρόμοια ρούχα, ενώ έχουν ίδιο σωματότυπο. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο μοιάζει πιο «έμπειρος» σε επιθέσεις από τον τρόπο που χτυπάει, ενώ ο δεύτερος δράστης που έχει αποτυπωθεί στο βίντεο της επίθεσης, μοιάζει να συνδράμει «επικουρικά».
Ο σταθμάρχης ανέφερε στους αστυνομικούς που του πήραν μια αρχική κατάθεση πως «μπορώ να τους αναγνωρίσω αν τους δω».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων