Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προπύλαια : Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Προπύλαια : Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Eπικράτησε ένταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ με δακρυγόνα και ξύλο.

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Προπύλαια το μεσημέρι της Πέμπτης εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, «στις 12 περίπου σήμερα, στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα 400 περίπου ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν μέτρα τάξης, εκλήθησαν κατ’ επανάληψη να διαλυθούν. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία».

«Με περιορισμένη χρήση, δύο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση, και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μικρής έκτασης επεισόδια

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Κοραή μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αστυνομική παρουσία με δυνάμεις ΜΑΤ, Δράση και Αύρες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι άπλωσαν πανό και βρέθηκαν επί της Κοραή με την Αστυνομία να κλείνει την πλευρά της πλατείας, τόσο προς την Σταδίου, όσο και προς την Πανεπιστημίου, ώστε να μην πραγματοποιηθεί πορεία.

Στις 12.30 οι φοιτητές επιχείρησαν να βγουν στη Σταδίου για να πραγματοποιήσουν πορεία ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων μετέφερε στους φοιτητές πως δεν μπορεί να επιτραπεί συγκέντρωση, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, με τους συγκεντρωμένους να απαντούν πως έχουν στείλει μήνυμα με τον κωδικό 6.

Ένταση και σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ένταση με αψιμαχίες μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας σημειώθηκε και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Στη συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με το grtimes.gr, συγκεντρωμένοι φοιτητές στην πλατεία Αριστοτέλους επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία και εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, με ξύλο και ρίψη χημικών και με την κατάσταση λίγο αργότερα να εξομαλύνεται.

Στην Πάτρα, οι αστυνομικοί απέκλεισαν τις οδούς γύρω από την πλατεία, για να αποτρέψουν την πορεία και περιόρισαν τους φοιτητές στην πλατεία Γεωργίου.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024