Κατρούγκαλος : Οι διερευνητικές επαφές ξεκινούν υπονομευμένες επειδή δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Τουρκία
Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να λυθούν οι διαφορές με την Τουρκία
Την άποψη ότι οι διερευνητικές επαφές ξεκινούν υπονομευμένες, διότι ο πρωθυπουργός, «έχει αποτύχει να πετύχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εκείνο το πλαίσιο κυρώσεων που θα εξασφάλιζε εγγυήσεις ότι ο διάλογος θα εξελιχθεί στη βάση που πρέπει, δηλαδή του Διεθνούς Δικαίου, χωρίς προκλήσεις στο πεδίο και απειλές για χρήση βίας», εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Σκάι.
Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να λυθούν οι διαφορές με την Τουρκία, και πως «αυτό δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ».
Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στην επιθετική ρητορική αξιωματούχων της Τουρκίας λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, τόνισε ότι η Τουρκία συνιστά πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την ευρύτερη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου καθώς δυστυχώς, ο Ερντογάν την έχει μετατρέψει σε κράτος – πειρατή, με συνεχείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και προκλητικές συμπεριφορές.
Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ακόμη ότι η Ελλάδα, πρόσθεσε, αντιμετώπισε αυτή την κατάσταση με υπευθυνότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα και κυρίως με στρατηγική προσέγγιση, κάνοντας ξεκάθαρο και στο πεδίο ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ενισχύοντας διεθνείς συμμαχίες αλλά και την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ενόψει των διερευνητικών τόνισε ότι η Άγκυρα θα σκεφτεί πως από τη μια η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις οικονομικές ενώ ήδη της έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ.
- «Μετανιώνω που δεν συνάντησα τον Έλβις» – Ο Μικ Τζάγκερ για την «ανόητη» συμβουλή του Τζον Λένον
- Το σχέδιο του Ισραήλ γίνεται όλο και πιο σαφές : Η επόμενη μέρα στη Γάζα δεν θα έρθει ποτέ
- Ένα βιβλίο την ημέρα: Το διάβασμα κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία
- Το BBC στην Ελλάδα: Το «νησί του Διαβόλου» που έγινε ο φάρος ελπίδας για την άγρια ζωή
- Casus belli: Μύθοι και πραγματικότητα
- Νταρλίν Γκράχαμ: Κληρονομικό τζακπότ στο «πιο επιφανές γηροκομείο» των ΗΠΑ
- Άντι Μπέρναμ: «Επιστρέψτε τα Γλυπτά στην Ελλάδα!»
- Φταίει ο Μάικλ Κορλεόνε που έχουμε τον Ντόναλντ Τραμπ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)














































![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442