Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διερευνητικές επαφές : Ικανοποίηση του Βερολίνου - «Καλή είδηση για την περιοχή»

Διερευνητικές επαφές : Ικανοποίηση του Βερολίνου – «Καλή είδηση για την περιοχή»

Την επικείμενη επανέναρξη των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία «χαιρέτισε ρητά» το Βερολίνο, κάνοντας λόγο για «σημαντικό βήμα» και «καλή είδηση» για ολόκληρη την περιοχή.

Την επικείμενη επανέναρξη των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία «χαιρέτισε ρητά» το Βερολίνο, κάνοντας λόγο για «σημαντικό βήμα» και «καλή είδηση» για ολόκληρη την περιοχή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ επισήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση και ως προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «προσπάθησε πολύ» προκειμένου να υπάρξουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Τονίζαμε πάντα ότι έχει κυρίως νόημα εάν η λύση στα διαφιλονικούμενα ζητήματα θαλασσίων συνόρων μπορεί να εξευρεθεί με απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων και στη βάση του διεθνούς δικαίου», προσέθεσε η κ. Άντεμπαρ. «Χαιρετίζουμε ρητά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές έχουν ανακοινώσει ότι οι διερευνητικές συνομιλίες, οι οποίες διακόπηκαν το 2016, θα ξεκινήσουν εκ νέου στις 25 Ιανουαρίου. Ελπίζουμε ότι αυτό είναι ένα καλό και σημαντικό βήμα και μια καλή είδηση για ολόκληρη την περιοχή», τόνισε η εκπρόσωπος.

Αναφερόμενη σε ενδεχόμενες προσδοκίες της γερμανικής κυβέρνησης από το νέο γύρο διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Μ.Άντεμπαρ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή είναι υπόθεση των δύο πλευρών να ενημερώσουν για τα θέματα των συνομιλιών και να τα προσδιορίσουν και δεν θα βοηθούσε να διατυπώσει κανείς από έξω οποιεσδήποτε προσδοκίες. «Το θέμα ασφαλώς είναι να αποκατασταθεί πρώτα η χαμένη εμπιστοσύνη και μετά να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός και προσανατολισμένος στο αποτέλεσμα διάλογος», κατέληξε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024