Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το όνειρο του Χρήστου Παππού στο παραμύθι της Φυλής

Το όνειρο του Χρήστου Παππού στο παραμύθι της Φυλής

Ο δήμος Φυλής σε τροχιά ανόδου στην πανευρωπαϊκή κλίμακα πράσινων πόλεων

Αν σας έλεγαν πως ένας δήμαρχος θα δεσμεύονταν ενώπιον ευρωπαϊκών θεσμών πως θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, θα μειώσει την ηχορύπανση με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας των υδάτινων σωμάτων και θα διαχειριστεί με τον φυσικότερο τρόπο τα απόβλητα είτε θα τον περνούσατε για αιθεροβάμονα είτε για ρισκαδόρο με το κίνδυνο να εκτεθεί. Σε κάθε περίπτωση θα του δίνατε προσοχή.

Ο δήμαρχος Φυλής «ενώπιον» 6 χιλιάδων εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων δήμων και περιφερειών της Ευρώπης το έκανε και ο δήμος Φυλής έγινε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που εντάσσεται στη Συμφωνία Πράσινων Πόλεων “Green City Accord” τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Το Σύμφωνο Πράσινων Πόλεων “Green City Accord” τέθηκε μέσω διαδικτυακής τηλεδιάσκεψης κατά τη διάρκεια της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων 2020” στις 19 και 20 Οκτωβρίου και ο Χρήστος Παππούς ήταν ο μόνος Έλληνας Δήμαρχος που συμμετείχε ως μέλος της κοινοπραξίας, με αντικείμενο την «Αξιοποίηση της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας σε τοπικό επίπεδο».

Ο Δήμαρχος Παππούς παρουσίασε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τις 5 αναπτυξιακές δράσεις του Δήμου, που αφορούν στην κυκλική οικονομία. Συγκεκριμένα εστίασε την παρουσίαση του στην υλοποίηση έργων για: Τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, τη χρήση της ηλιακής ενέργειας, την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, την ανάπλαση της χωματερής καθώς και στην υδρολογική αυτάρκεια του Δήμου.

Eνημέρωσε τους εταίρους για την καθολική ενεργειακή αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε στον τομέα του οδοφωτισμού με σύγχρονους λαμπτήρες led και την πρωτοβουλία του για την εγκατάσταση και χρήση φυσικού αερίου σε Δήμο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο Χρήστος Παππούς πέρα από το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» αναφέρθηκε στον αγώνα δρόμου του Δήμου όχι μόνο για την ενεργειακή αλλά και την υδρολογική αυτάρκεια του Δήμου αναλύοντας το μεγάλο όραμά του για την μετατροπή της πρώην χωματερής σε περιβαλλοντικό- ενεργειακό πάρκο.

Τέλος ο Δήμαρχος Φυλής τόνισε την ανάγκη επαναχάραξης και προώθησης των πολιτικών που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, χαρακτήρισε σημαντικό τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι Δήμοι και οι

Περιφέρειες και ζήτησε την εξασφάλιση πόρων αλλά και τη στήριξη των εταίρων προς το Δήμο Φυλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 6.000 εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι τοπικών, περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών οργανώσεων.

Μετά την τηλεδιάσκεψη ο Δήμος Φυλής με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου 2020 για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Συμφωνία Πράσινων Πόλεων “Green City Accord” και ορίζοντας ως Τεχνική Σύμβουλο την Διευθύντρια της Πολεοδομίας Έλλη Κατσανού, «έτρεξε» την αίτηση συμμετοχής και το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου έλαβε θετική απάντηση.

«Ο Δήμος Φυλής, με πολλή δουλειά, επιμονή και σταθερότητα, στην νέα τολμηρή κατεύθυνση που έχουμε χαράξει δίνει καθημερινό αγώνα μέσα από ένα πολυεπίπεδο πλέγμα έργων ώστε να αλλάξει τη φυσιογνωμία του και να γίνει πρωτοπόρος Δήμος στον τομέα της ανάπτυξης φιλικών πολιτικών προς το περιβάλλον» επισημαίνει ο Χρήστος Παππούς , προσθέτοντας ότι: «Ο Δήμος μας κατάφερε να κάνει την κρίση ευκαιρία και σήμερα απαντά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα με τις πολιτικές του. Διαθέτει πλέον και μοιράζεται με τους Δήμους της χώρας αλλά και όλης της Ευρώπης την τεχνογνωσία του στις αναπτυξιακές δράσεις που αφορούν στην κυκλική οικονομία» και κατέληξε «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ακόμα περισσότερα να κάνουμε για τον τόπο μας. Συνεχίζουμε δυναμικά τις πρωτοποριακές πολιτικές μας για να δώσουμε στους δημότες μας αυτό που πραγματικά τους αξίζει»

Το Green City Accord στο οποίο είναι πλέον εντεταγμένος ο Δήμος Φυλής είναι ένα κίνημα ευρωπαίων δημάρχων που δεσμεύονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θα βοηθήσει τις πόλεις να επιτύχουν καθαρότερα και υγιέστερα περιβάλλοντα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των πολιτών. Θα κινητοποιήσει πόλεις που επιθυμούν να εντείνουν τις ενέργειές τους σε πέντε τομείς περιβαλλοντικής διαχείρισης που είναι οι εξής:

·Βελτίωση της ποιότητας του αέρα

·Ενίσχυση της φύσης και της βιοποικιλότητας ·

·Μείωση της ηχορύπανσης ·

·Βελτίωση της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων και προώθηση της κυκλικής οικονομίας ·

·Βελτίωση της ποιότητας των υδάτινων σωμάτων και της αποτελεσματικότητας της χρήσης νερού.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024