Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Ο Πομπέο ακύρωσε την τελευταία του περιοδεία του στο εξωτερικό ως ΥΠΕΞ

ΗΠΑ : Ο Πομπέο ακύρωσε την τελευταία του περιοδεία του στο εξωτερικό ως ΥΠΕΞ

Επισήμως, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ένας από τους πιο πιστούς υπουργούς του απερχόμενου Ρεπουμπλικανικού προέδρου, αποφάσισε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον για να διευκολύνει την «ομαλή μετάβαση» με το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν

Ο Μάικ Πομπέο ακύρωσε το τελευταίο ταξίδι του στο εξωτερικό ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που είχε προγραμματιστεί να γίνει αυτήν την εβδομάδα με σταθμό του στις Βρυξέλλες, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόταση μομφής που έχει καταθέσει το Κογκρέσο εναντίον του, οκτώ ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του.

Επισήμως, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ένας από τους πιο πιστούς υπουργούς του απερχόμενου Ρεπουμπλικανικού προέδρου, αποφάσισε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον για να διευκολύνει την «ομαλή μετάβαση» με το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ακυρώνουμε όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού του ΥΠΕΞ στην Ευρώπη», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ένδειξη διαμαρτυρίας

Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος του Λουξεμβούργου δήλωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι στο Λουξεμβούργο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ που διατύπωσε ο ομόλογός του Ζαν ‘Ασελμπορν μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον.

Ο Πομπέο αναμενόταν αύριο, Τετάρτη βράδυ, στις Βρυξέλλες όπου θα είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε η Συμμαχία. Συνάντηση εργασίας είχε προγραμματιστεί την Πέμπτη το πρωί με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμές, σύμφωνα με επίσημη βελγική πηγή.

Ένας σταθμός στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου είχε προγραμματιστεί επίσης, αλλά ακυρώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κατηγορίες του Ζαν Άσελμπορν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Λουξεμβούργου που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα New York Times.

Ένας πυρομανής πολιτικός

Ο πρόεδρος Τραμπ είναι «ένας πυρομανής πολιτικός που πρέπει να προσαχθεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου», υποστήριξε τον Ζαν Άσελμπορν μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL την επόμενη της εισβολής στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού δισεκατομμυριούχου.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Λουξεμβούργου, γνωστός για την ειλικρίνειά του, έκρινε επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη δημοκρατία» γιατί «αγνόησε το ίδιο του το Σύνταγμα, τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και προφανώς τα αποτελέσματα των εκλογών».

Ο Μάικ Πομπέο, ενώ καταδίκασε την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Καπιτώλιο, ποτέ δεν διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του από εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίθεση με έναν αυξανόμενο αριθμό Ρεπουμπλικανών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024