Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αερομαχίες» στην ΚΟ της ΝΔ για τα Rafale - Καβγάς Γκιουλέκα και Δαβάκη

«Αερομαχίες» στην ΚΟ της ΝΔ για τα Rafale – Καβγάς Γκιουλέκα και Δαβάκη

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κ. Γκιουλέκα και του προέδρου της επιτροπής Εξοπλιστικών Θ. Δαβάκη ο οποίος «εξεγέρθηκε» κατά της ακολουθούμενης διαδικασίας και ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξοπλιστικών, για να συζητηθούν τα απόρρητα τεχνικά στοιχεία. Αύριο στο πεντάγωνο οι βουλευτές

«Γαλάζιο» επεισόδιο στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ προκάλεσε η διαδικασία συζήτησης στη Βουλή για τις συμβάσεις σχετικά με την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Έκλεισαν τα μικρόφωνα

Το επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Γκιουλέκα και του προέδρου της επιτροπής εξοπλιστικών Θανάση Δαβάκη ο οποίος «εξεγέρθηκε» κατά της ακολουθούμενης διαδικασίας και ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξοπλιστικών της οποίας προεδρεύει, προκειμένου να συζητηθούν τα απόρρητα τεχνικά στοιχεία των συμβάσεων.

Οι καταγγελίες του Θανάση Δαβάκη για απαράδεκτη και πρωτοφανή διαδικασία προκάλεσαν την αντίδραση που Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος σε έντονο ύφος τον κάλεσε «να διαμαρτυρηθεί αν θέλει στην ΚΟ της ΝΔ».

Τα πράγματα μάλιστα έφτασαν στο σημείο ώστε ο κ. Γκιουλέκας να κλείσει τα μικρόφωνα και να διακόψει τη συνεδρίαση-τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Άμυνας προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Συνεδρίαση των βουλευτών στο …Πεντάγωνο

Τελικώς και κατόπιν παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα αποφασίστηκε η κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση των απόρρητων τεχνικών στοιχείων των συμβάσεων να διεξαχθεί αύριο στο Πεντάγωνο, ώστε να μπορέσουν να παραστούν όσοι βουλευτές το επιθυμούν.

Ο «διάλογος»

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ των κ.κ. Γκιουλέκα και Δαβάκη:

Θανάσης Δαβάκης: Συζητείται ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα το οποίο ως πρόεδρος της επιτροπής λέω ότι δεν αναλύθηκε όπως έπρεπε στην επιτροπή. Πρέπει να συγκληθεί αύριο η επιτροπή Εξοπλιστικών να συζητηθούν τα απόρρητα και να προχωρήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η διαδικασία να μπαίνει η μια επιτροπή στα χωράφια της άλλης. Δεν καλύφθηκαν τα τεχνικά ζητήματα του όπλου και πρέπει να συζητηθούν. Δεν είναι δυνατόν να ρωτάει ο κάθε συνάδελφος τον άλλο τι θα ειπωθεί. Τι είναι αυτά τα πράγματα;

Κώστας Γκιουλέκας: Αυτή τη διαδικασία εισηγήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Θανάσης Δαβάκης: Δηλαδή η επιτροπή Εξοπλιστικών και Άμυνας θα ενημερωθεί μερικώς και εμμέσως και αν ενημερωθεί; Εγώ θα έρθω αύριο για να ενημερωθώ.

Κώστας Γκιουλέκας: Τους περιορισμούς της πανδημίας τους ορίζουν οι γιατροί τι να κάνουμε τώρα;

Θανάσης Δαβάκης: Μα μου είπατε πριν ότι τους όρισε ο υπουργός. Να συγκληθεί ενδιαμέσως η επιτροπή για να ειπωθούν τα απόρρητα ζητήματα. Είναι κοινοβουλευτικά ανάρμοστο αυτό. Δεν έχει ξανασυμβεί!

Κώστας Γκιουλέκας: Σας παρακαλώ πολύ κύριε Δαβάκη σας εξήγησα. Τοποθετήθηκε ο υπουργός και οι εισηγητές των κομμάτων και έχουμε προχωρήσει.

Θανάσης Δαβάκης: Αντιλαμβάνεστε τι μου λέτε; Από πότε…

Κώστας Γκιουλέκας: Επιτρέψτε μου σας παρακαλώ πολύ. Τι θα πει αν αντιλαμβάνομαι τι λέω; Η Κοινοβουλευτική Ομάδα όρισε συναδέλφους. Αν θέλετε διαμαρτυρηθείτε στην ΚΟ όχι στην επιτροπή. Δεν επέλεξα εγώ. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Θα διακόψουμε.

Πως ψηφίζουν τα κόμματα

Σε ότι αφορά τις συμβάσεις για τα Rafale εκτός από τη ΝΔ, θετικά τοποθετήθηκαν το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γιώργου Τσίπρα χαρακτήρισε προβληματική την σύμβαση, ενώ αρνητικό ήταν το ΚΚΕ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024