Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασιλακόπουλος στο ΜEGA: Στα μέσα Ιανουαρίου μεγαλύτερη μείωση διασωληνωμένων

Βασιλακόπουλος στο ΜEGA: Στα μέσα Ιανουαρίου μεγαλύτερη μείωση διασωληνωμένων

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως όσο οι δραστηριότητες θα ανοίγουν θα αυξάνονται και τα κρούσματα. «Θα πρέπει να ανοίγουμε δραστηριότητες με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για την κοινωνία» συμπλήρωσε

Για την πορεία της πανδημίας, το άνοιγμα δραστηριοτήτων και την πιθανότητα νέας αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως όσο οι δραστηριότητες θα ανοίγουν θα αυξάνονται και τα κρούσματα. «Θα πρέπει να ανοίγουμε δραστηριότητες με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για την κοινωνία» συμπλήρωσε.

«Αν τα ανοίξουμε όλα μαζί, δεν θα γνωρίζουμε τι ευθύνεται για την αύξηση κρουσμάτων» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τα περιστατικά που πολίτες παραβαίνουν τα μέτρα. «Από εμάς εξαρτάται να μειώσουμε τον κίνδυνο» υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Βασιλακόπουλος απηύθυνε έκκληση στους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά για εξέταση όταν παρουσιάζουν συμπτώματα. «Σπανίως τα παιδιά υποβάλλονται σε τεστ. Το μαθαίνουμε όταν κολλάει κάποιος ενήλικας και δεν γνωρίζουμε αν προήλθε από το παιδί ή από την κοινωνία η μόλυνσή του» συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής σχολίασε ακόμα την μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων. «Αποσυμφόρηση των διασωληνώμενων θα δούμε από μέσα Ιανουαρίου. Όταν μπαίνεις στη ΜΕΘ δεν μπορείς να βγεις σε μια μέρα. Όσοι μπήκαν στη ΜΕΘ ή νίκησαν τη μάχη με τη ζωή ή την έχασαν. Όσοι έχουμε λιγότερα κρούσματα, όσο λιγότερο τροφοδοτούμε τις μονάδες με λιγότερα περιστατικά τόσο θα έχουμε λιγότερα περιστατικά».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη που υποστήριξε ότι για τους θανάτους από κοροναϊοό εκτός ΜΕΘ ευθύνονται και οι γιατροί, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι η συνηθέστερη αιτία που οδηγεί τους ασθενείς Covid στο νοσοκομείο είναι η πνευμονία με αναπνευστική ανεπάρκεια. «Είναι γεγονός πως εκτός ΜΕΘ, οι γιατροί δεν είναι τόσο εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση της αναπνευστικής ανεπάρκειας, καθώς αυτό είναι αντικείμενο της πνευμονολογίας» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως την κρίση της πανδημίας δεν την αντιμετώπισαν μόνο πνευμονολόγοι, αλλά και λοιμωξιολόγοι και παθολόγοι.

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024